Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Doktorlarım 'iki aya koşarsın' dedi

Sağlık durumu yüzünden zor günler geçiren Yalçın Menteş: Şimdi tekerlekli sandalye ve yürüteç yardımıyla yürüyorum ama doktorlar "Bir aya kadar yürür, hatta iki aya koşarsın" diyorlar. Beni biliyorsunuz; yaparım

Doktorlarım 'iki aya koşarsın' dedi
18 Eylül 2013 - 08:10
 Şeker hastalığı nedeniyle bacağının biri kesilen Yalçın Menteş, atv'de yayınlanan ve Bayramoğlu'nda çekilen 'Doksanlar' dizisindeki 'Kırtasiyeci Ramiz' rolüyle ekranlara döndü. Zorlu günleri geride bırakan Menteş, sete geldiği andan itibaren neşeli haliyle dikkat çekti. Kendi durumunu sık sık ti'ye alan Menteş, sağlığıyla ilgili şu açıklamaları yaptı: 
 Ben ve ailem, çok zorlu bir süreçten geçtik. Sağlığım çok iyi ama psikolojim bozuldu. Hâlâ yaşadıklarımı atlatmış değilim. Bu yüzden ruh sağlığım hâlâ iyi değil. Kendi kendime otururken, son zamanlarda yaşadıklarım aklıma geliyor. Bir anda hüzünleniyorum ve ağlamaya başlıyorum ama insanların desteğiyle çok daha iyi olacağım; bunu biliyorum. 
 Uzun süreli konuşmakta güçlük çekiyorum. Düzensiz uyku ve yorgunluk; sesimi etkiliyor. Ben de ses terapisine gidiyorum. 
 
BEN HİÇ ÜZÜLMEDİM! 
 Ameliyattan sonra başka bir süreç başladı; yakın arkadaşlarım arayıp destek oldu. Bir arkadaşımla da çok ilginç bir diyalog yaşadık. Telefonda dört kere "Çok üzüldüm" dedi. En sonunda dayanamadım "Neye üzüldün? Ben hiç üzülmedim" dedim. Çünkü ne kadar üzüldüğünü anlatmakla yapılacak bir şey yoktu. 
 Şimdi tekerlekli sandalye ve yürüteç yardımıyla yürüyorum ama doktorlar "Bir aya yürürsün, iki aya koşarsın" diyorlar. Beni biliyorsunuz; yaparım.
 
İŞE DÖNMEK İLAÇ GİBİ GELDİ
 Dört yıl aradan sonra işime dönmek, bana ilaç gibi geldi; moralim düzeldi. 
 Birol (Güven) beni aradığında çok sevindim ve hemen 'Nasıl bir rol çıkartmalıyım?' diye düşündüm. Ameliyattan sonra yine işimi yapabilmek çok güzel bir duygu. Yaşadığım olaylardan sonra eskisi gibi rollerimi yapacağıma kimse inanmazdı herhalde. 
 Huzurlu olmak çok önemli. Bu sette de huzur var. Her gün iyimser insanlarla karşılaşıyorum. Bu, tedavimi de olumlu etkiliyor.