Dilovası’nda Mevlid-i Nebi etkinliği
Dilovası Belediyesi ve Dilovası İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir program düzenlendi.
Yayınlanma :
21.10.2021 14:20
Güncelleme :
21.10.2021 14:20


HAZRETİ PEYGAMBER VE VEFA
Etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Recep Apaydın “Diyanet İşleri Başkanlığımız Türkiye'nin her yerinde bu önemli haftayla ilgili programlar yapılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız ayrıca bu yılki temanın "Hazreti peygamber ve vefa toplumu” olarak belirledi. Bizde İlçe Müftülüğü ve Dilovası Belediyesi ile ortaklaşa konferans düzenledik. Katılan herkese teşekkür ediyorum”dedi.
ŞAYİR, “ZULÜM, KAN VE GÖZYAŞI SON BULSUN”
Apaydın’ın ardından selamlama konuşması yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ise yaptığı açıklama da “Öncelikle Mevlid-i Nebi Haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Son yıllara baktığımızda nerede Müslüman bir halk varsa orada zulüm var, kan var, gözyaşı var. Mevlid-i Nebi Haftası hürmetine İnşallah bu zulüm, kan ve gözyaşı en kısa sürede son bulur. Rabbim bizi Peygamber efendimizin şefaatine nail eylesin. Onun yolunda gidenlerden eylesin. Rabbim bizi nice Mevlid-i Nebi Haftalarına kavuşturmayı nasip eylesin” dedi.
KUBİLAY, MEVLİD-İ NEBİ HAFTASININ HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLEDİ
Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada “Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin dünyaya gelişinin yıldönümünü idrak etmek için düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftasının ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.
CİHAN, KONFERANS VERDİ
Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığının 2021 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği çerçevesinde hazırlanan Peygamberimiz ve Vefa Toplumu konulu sinevizyon gösterisi gerçekleşti. Sinevizyon gösterisinin ardından programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Sinan Cihan, Mevlid-i Nebi Haftasının anlam ve öneminin yanı sıra Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet’in hayatı ve vefası üzerine bir konferans gerçekleştirdi. Konferansın ardından Kaymakam Kubilay ve Başkan Şayir, Cihan’a konferansından dolayı çiçek takdim ettiler. Çiçek takdiminin ardından Kuran Tilaveti devam ederken son olarak İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Hazreti Peygamber ve Vefa temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: