Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Devleti milyonlarca lira dolandırmışlar

Türkiye genelinde askeri birliklerin, kalorifer yakıt alımları için gerçekleştirilen ihalelere fesat karıştırarak sahte evraklar ile milyonlarca liralık dolandırıcılık gerçekleştirdikleri iddiası ile gözaltına alınan 40 kişiden 23’ü tutuklandı.

Devleti milyonlarca lira dolandırmışlar
29 Kasım 2020 - 01:14


Türkiye genelinde ve özellikle Marmara ile Trakya bölgelerinde bulunan askeri birliklerin kalorifer yakıt alımları için gerçekleştirilen ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen bir şebekeye 4 gün önce operasyon düzenlendi. Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Batman, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Manisa, Mersin, Sakarya, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 70 kişi gözaltına alındı. Öte yandan İstanbul ilinde bulunan iki farklı depoda yapılan aramalarda, şebekeye ait yaklaşık 70 ton yakıt ele geçirildi. 

KOCAELİ'DE GÖZALTINA ALINAN 70 ŞÜPHELİDEN 23 KİŞİ TUTUKLANDI
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan 30 kişi, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, gözaltında bulunan 40 kişi ise tamamlanan işlemleri sonrasında Gölcük Adliyesine sevk edildi. Kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık, ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma, özel belgede sahtecilik ve rüşvet” iddiaları ile adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2 sahis savcılıkta verdikleri ifade sonrası serbest bırakıldı.  Mahkemeye sevk edilen 38 kişiden  15  kişi adli kontrol ile serbest bırakılırken, 23 kişi tutuklandı.

6 NUMARA KALORİFER YAKITI YERİNE 4 NUMARA VERMİŞLER
Askeri birliklerin kalorifer yakıt alımları için gerçekleştirilen ihalelere fesat karıştırdıkları, bunun için sahte belgeler düzenleyerek rüşvet verdikleri, birliklere 6 numara kalorifer yakıtı vermeleri gerekirken daha düşük değerlerde 4 numara yakıt verdikleri.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum