Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalılar, Dünya ve Avrupa'nın en iyilerini bağrına bastı

Geçtiğimiz günlerde Portekiz'in Albufeira kentinde 70 ülkeden 2 bine yakın sporcunun katıldığı Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularından 57 kiloda Dünya birincisi olarak altın madalya kazanan Emre Karaca, Dünya ikincisi Güler Deniz, Dünya üçüncüsü İslam Uçan ve Avrupa Boks Şampiyonası’nda üçüncü olan Semih Gümüş, Darıca'da büyük bir coşku ile karşılandı

27 Kasım 2023 - 02:46 - Güncelleme: 27 Kasım 2023 - 10:25
Yarıştığı her kulvarda adından söz ettiren ve ülke sporunun gelişmesine de büyük katkı sunan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün 4 sporcusu Kasım ayı içerisinde düzenlenen Dünya, Avrupa ve Balkan şampiyonalarında büyük başarılarının ardından madalyalar kazanarak ülkemize büyük bir gurur yaşattılar.
Dün akşam saatlerinde Darıca Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, Dünya Kick Boks  Şampiyonasında birincisi olarak altın madalya kazanan Emre Karaca, Dünya ikincisi Güler Deniz, Dünya üçüncüsü İslam Uçan’ı ve Avrupa Boks Şampiyonasında üçüncü olan Semih Gümüş'ü davul-zurna ile karşılayarak, büyük zaferlerin coşkusunu hep beraber yaşadılar. Yakılan meşaleler eşliğinde Darıca Belediyesi Hizmet binasına giren sporcuları aileleri de yalnız bırakmadı. Dünya şampiyonu olan Emre Karaca'nın henüz yeni doğan oğlu Aslan’da babasının bu büyük başarısına ortak oldu.
Karşılamanın ardından şampiyon sporcuları ve ailelerini makamında ağırlayan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Belediyesi Eğitim Spor Kulübü Başkanı Hüsamettin Ergül ve yönetimini tebrik etti.

BAŞKAN BIYIK; TÜM SPORCULARIMIZIN ALINLARINDAN ÖPÜYORUM

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Dünya birincisi, Dünya İkincisi, Dünya Üçüncüsü ve Avrupa Üçüncülüğü alan bir takımın Belediye Eğitim ve Spor Kulübü bünyesinden çıkması nedeniyle, çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade ederek, ‘’  Darıca’daki evlatlarımızın Türkiye’deki 85 milyonun göğsünün kabartmasından biz ayrıca keyif aldık, ayrıca mutlu olduk. Ay Yıldızlı Bayrağımızın gönlere çekildiği, Ulusal Milli Marşımız’ın dünya arenasındaki bir müsabakada çalınıyor olması hakikaten bizi ayrıca gururlandırdı ve mutlu etti, gençlerimizi tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bizler de her zaman bu zamanda olduğu gibi bundan sonra da  yanlarında olacağız, abileri olarak hep destek olacağız, bu milli gururu yaşattıkları için ben de Darıcalı hemşehrilerimiz adına tüm sporcularımızın alınlarından öpüyorum. Allah onları var etsin yolları açık olsun

ÇOK ŞÜKÜR, RABBİM BANA 33 YAŞINDA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNU NASİP ETTİ

Kick Boks   Dünya Şampiyonu Emre Karaca ise,  Darıca’da doğup büyüdüğünü, çocukluğundan bu yana 25 senedir, ilçede aktif olarak spor yaptığını söyleyerek, ‘’ Darıca’yı sporla ilgili olarak bu kadar içli dışlı olup mahalle ile semtlerinde bu kadar spor tesisini bu güne kadar görmemiştim, bu nedenle arkamızda gelecek olan kardeşlerimiz adına çok mutluyum.
Şampiyonada biz elimizden geleni yaptık, çok şükür İstiklâl Marşımızı okuttuk, Rabbim bize bunu nasip etti. Başka bir ülkede İstiklâl Marşımızı okuturken bütün ülkeleri ayağa kaldırmak tabii ki benim için çok gurur verici ve onur verici bir şeydi. ‘’ dedi.
Daha önceden Avrupa Şampiyonu olduğunu hatırlatan Emre Karaca,  bu gururu 2 defa yaşadığını ifade ederek, ‘’ Ama hiç Dünya Şampiyonu olmamıştım.  Dünya Şampiyonu olabilmek için 20-25 senedir çalışıyordum desem herhalde abartmamış olurum çok şükür Rabbim bana 33 yaşında Dünya Şampiyonluğu nasip etti. Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık gerçekten de bu güne kadar bize destekleri konusunda abilik yaptı, hiç bizi kırmadı ne zaman bir şey söylesek, ne zaman bir şey dilesek şartlar dahilinde bizi hiç kırmadı ve sundu o yüzden abilerimi de başkanımı da çok teşekkür ediyorum.’’ dedi.

ÜÇÜNCÜ RAUNTU BEKLEDİM VE SON  10-15 SANİYENİN ARDINDAN ALDIĞIM  1 PUAN BANA YETTİ

Portekiz’de yapılan turnuvanın yarı finalinde Polonyalı rakibini eledikten sonra  Dünya Şampiyonluğu için Kazakistanlı rakibiyle karşılaşan Emre Karaca, müsabaka boyunca 3.’ncü raundu beklediğini ve kafasında bir Strateji belirlediğini bunu başardığını dile getirerek, ‘’ Kazaklar boksta çok iyiler, 3.’cü raundu bekledim, 3.’üncü raunt geldiğinde kafanda kurduğum Strateji çok şükür yapabildim ve maçı bitmesine son 10-15 saniye kala 1 puanla maçı kazandım ve oradaki haykırışım, oradaki sevincim ve mutluluk göz yaşları tamamen doğal ve kediliğinden oluşan bir durumdu’’ dedi.

DÜNYA 2.’CİSİ DENİZ;  SAKATLIĞIMDAN DOLAYI FİNALİ KAYBETTİM

Dünya 2.’ci olan Güler Deniz’de Darıca’da yaşadığını ve şampiyonada 56 kiloda yarıştığını ancak  finalde sakatlığından dolayı kaybettiğini söyleyerek, ‘’ Milli takımı gururlandırdığım için çok mutluyum, bana bu imkanı sunan belediye başkanımız Muzaffer Bıyık’a çok teşekkür ederim’’ dedi.

BÜYÜKLERDE KATILDIĞI İLK AVRUPA ŞAMPİYONASINDA 2.’NCİ OLDU

Portekiz’de yapılan Kick Boks Şampiyonası’nda üçüncü olarak bronz madalya sahibi olan İslam Uçan ise ses tellerindeki rahatsızlığı nedeniyle açıklama yapamadığını ve bu nedenle de çok üzgün olduğunu belirterek özür dilerken, geçtiğimiz hafta Montenegro’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 3.’cü olan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü sporcularından Semih Gümüş’te Dünya Şampiyonasından dönen Emre Karaca ve Güler Deniz’le birlikte kutlamalarda yer alırken yaptığı açıklamada, ‘’ İlk defa büyüklerde Avrupa Boks Şampiyonasına katıldım ve üçüncü olarak tamamladım çok mutlu ve gururluyum, Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Dünya şampiyonluğu ve olimpiyatlar için çok çalışacağız ve oradan da başarıyla döneceğiz inşallah’’ dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hüseyin çoban Darıca Gaziler Dernek başkanı
    7 ay önce
    Bana bununla gelin gençler tek tek anlınızdan öpüyorum ve Darıca Gazileri adına başarılarınızın devamını diliyorum sporun bütün dallarında