Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı yazar Göksel Erkılıç'ın son kitabı okurlarıyla buluştu

Darıcalı Mizah Yazarı Göksel Erkılıç'ın '' 'Tabiri Cahilse'' isimli 8. Kitabı yayımlanarak okuyucusla buluştu. Üniversite yıllarında edebiyatın mizahla anlatılması konusunda çeşitli araştırmalar yaparak yazılar hazırlayan Göksel Erkılıç, şimdide beyaz perdeye aktarılmaya hazırlanan komedi filmleri için seneryo yazmaya başladı.

Darıcalı yazar Göksel Erkılıç'ın son kitabı okurlarıyla buluştu
26 Haziran 2021 - 13:35
Darıcalı mizah yazarı Göksel Erkılıç, Kocaeli Üniversitesi’ni okuduğu yıllarda edebiyatın mizahla anlatılması konusunda türlü araştırmalar ve yazılar hazırladığını söyleyerek, tanınmış tiyatro oyuncusu ve aynı zamanda Gırgır Dergisi’nin köşe yazarlarından olan Barbaros Uzunöner’in fikirlerinin kendisini yazamaya teşvik ettiğini belirtti.
Yazarın, 2007’de yayınlanan ilk kitabı “Mizahi Güç” oldukça ses getirip kayda değer bir satış grafiği yakalarken, aynı zamanda Türkiye’nin en çok satan Genç Gelişim, Beyin Gücü ve Süper Beyin gibi dönemin popüler dergilerindeki yazıları ve kitapları okurlarıyla buluştu
Ünlü karikatürist Erdoğan Oğultekin’in olumlu yorumlarını alan Darıcalı yazar, Göksel Erkılıç, TRT okul kanalında “Ender Bulunur ile Öğlen Arası” adlı programın senaryosunu yazdı. Uzun zamandır Lamure Edebiyat Kültür ve Sanat dergisi için yazılar yazan Erkılıç, yeni kitap çalışmalarına devam etmekte olup beyaz perdeye aktarılmaya hazırlanan komedi filmleri için senaryo yazım sürecini sürdürmekte

"Tabiri Cahilse" hakkında da görüş belirten Göksel Erkılıç, konuyla ilgili olarak şu görüşlere yer verdi;
Her yazarın kitap yazışı farklıdır. Çok bilinen yazarların bazıları gerçekten akıllara durgunluk verecek şekillerde kitaplarını yazmışlardır. Açıkça söylemek gerekirse ben bu kitabı yazarken normal bir şekilde yazdım. Bu da demek oluyor ki ben meşhur falan olamam. Nasıl mı yazdım? Misal 50 fincan kahve içen Honore De Balzac gibi olmasam da bir fincan kahveye hayır demeden yazdım. Mesela kitaplarını ayakta yazan Wirgina Wolf gibi olmasam da ayaklarımı saygı çerçevesinde bazı pozisyonlara alarak yazdım. Kitaplarını banyoda elma yiyerek yazan Agatha Christie gibi de olmasam da vitamin etkisinde yazılar yazdım. Sevmediği kişilerden kaçmak için sokağa şemsiyesiz çıkmayan Tevfik Fikret gibi hiç olamadım. Hep yakalandım ve zihinsel olarak işkenceye maruz kaldım. Victor Hugo gibi yaşlanma etkilerim azalsın diye buzlu suyla yıkanamadım çünkü dondum! Percy Bysshe Shelley gibi günde 16 saat ayakta hiç kitap okumadım. Uzanarak okumayı seven kısa sürede de uyuyakalan bir okuyucu iken şimdi saatlerce oturarak okuyan “okuyucu” olmayı başardım. Tek yurt dışı gezisi “Erzurum” olan Aleksandr Puşkin gibi de olamadım, orayı bile görmedim. Gürültü olmadan hiç yazamayan Cemal Süreyya gibi de hiç olamadım. İlla gürültü olsun diye de hiç tutturmadım. Aslında ben her şartta ve koşulda yazmaya, okumaya kendimi alıştırmaya devam ediyorum. Çünkü iki eylemi de çok ama çok seviyorum." 

1985 İstanbul doğumlu olan ve halen Darıca'da ikamet eden mizah yazarı Göksel Erkılıç,  '' Mizahi Güç,  Hiç Güleceğim Yoktu, Gülmemişin Kitabı Olmuş, Sormayın Halimi, Görkütük Aşklar, Alay Yeri İnceleme, Mizahatname ve Tabiri Cahilse '' isimli 8 kitabı yayımlanırken, aynı zamanda, '' Lamure Edebiyat Dergisi, Acemi Edebiyat Dergisi, Hane Edebiyat Dergisi ve Gölge Dergisi'' nde yaılzarına yer verildi.
Göksel Erkılıç,  Darıca Kaymakamı Yüksel Kara ve Emniyet Müdürü Şaheser Şen'i geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek  '' Tabiri Cahilse'' isimli son kitabını imzalayarak hediye etti.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum