Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıcalı öğrenci, kendi yaptığı projesiyle Teknofest'te finalist oldu!

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl  21-26 Eylül 2021 tarihleri arasında, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşti.  Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından katılan binlerce öğrencinin projesinin yarıştığı TEKNOFEST’te bu yıl Uğur Okulları Darıca Kampüsü öğrencisi Melek Deniz Akı Eke, projesiyle finalist oldu

Darıcalı öğrenci, kendi yaptığı projesiyle Teknofest'te finalist oldu!
28 Eylül 2021 - 10:03 - Güncelleme: 29 Eylül 2021 - 10:50
Darıca Özel Uğur Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Melek Deniz Akı Eke, bu yıl 16 bin 343 katılımcının yer aldığı “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmasına “Meleğin Işığı” projesiyle katıldı. Göçük altında can kaybını en aza indirmeyi hedefleyen proje “Meleğin Işığı”  kullanım ömrü sınırsız, zahmetsiz, ucuz ve pratik bir cihaz. Kendi enerjisini, üzerinde bulunan aksam ile üretebilen bu minik cihaz ses ve ışık kaynağı olarak kullanılabiliyor. Özellikle madenlerdeki patlamalarda ve depremlerde göçük altında kalan hayatların ses ile fark edilip kurtarılmasını amaçlarken aynı zamanda ışık kaynağı olarak da kullanılabiliyor. 
Okul Müdürü Aliye Erdoğan yaptığı açıklamada “Öğrencimizin projesi göçük altında kalanlara ışık olurken, gelecek nesillere ışık olacak öğrencimi, ailesini ve Mentor Öğretmeni Muhammet Tarım’ı kutluyorum.” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum