Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi, Erasmus Projesi'ne katıldı

Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, T.C Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın desteklediği “Aktif Vatandaşlık” başlıklı Erasmus+KA229 projesi kapsamında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen ilk hareketliliğe katıldı.

Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi, Erasmus Projesi'ne katıldı
02 Aralık 2021 - 10:42 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 00:12
Ülkemizden Çorum ve Kocaeli’den iki okulun hazır bulunduğu etkinliklere, ev sahibi Macaristan’ın yanı sıra Almanya, İspanya ve Portekiz’den ortak okullar yer aldı. Neşet Yalçın Anadolu Lisesi’ni okul müdürü Suat Yiğit ile 4 öğrenci ve 2 öğretmenin temsil ettiği projenin ilk Öğrenme-Öğretme ve Eğitim toplantısı Kasım ayında gerçekleşti.
Öğrencilerin hoşgörü, saygı, dürüstlük, adalet gibi değerlerle daha iyi ve demokratik sınıf ve okul ortamı oluşturmaları; temel insan hakları, sosyal haklar gibi Avrupa Birliği değerlerine karşı daha olumlu tutumlar içinde olmalarının hedeflendiği projenin ilk toplantısı ortak okullar arasında büyük heyecan yarattı.
Ev sahibi okulun farklı günlerde düzenlediği çalıştaylar ve etkinlikler ile katılımcılar uluslar arası öğrenme ortamında farklı kültürlere saygı duyma ve birbirlerinin yaşam tarzlarını öğrenme imkanı buldular. Dil becerilerinin gelişmesine ve farklı diller öğrenme motivasyonunun artmasına yol açan etkinlikler ile öğrenci ve öğretmenler keyifli ve verimli vakit geçirdiler.
Oldukça samimi ortamda gerçekleşen ‘Aktif Vatandaşlık’ isimli projenin ilk ayağının ardından katılımcılar Mayıs, 2022’de Darıca’da buluşmak üzere Macaristan’dan ayrıldı. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum