Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Halide Edip İlkokulu 2 önemli projeye imza attı

Darıca Halide Edip İlkokulu, 2 önemli projede yer aldı. My Happy Workshop ve Masalı ritimle projelerini hem yurtiçi hem de yurtdışıındaki okullarla başarılı bir şekilde sürdüren Darıca Halide Edip İlkokulu'nda görevli Okul Öncesi Öğretmeni İlknur İncebacak ve öğrencileri, yaptıkları başarılı çalışmalarla eğitim camiasından tam not aldılar. 

Darıca Halide Edip İlkokulu 2 önemli projeye imza attı
20 Ocak 2022 - 12:51 - Güncelleme: 20 Ocak 2022 - 13:06
Bingöl Zübeyde Hanım Anaokulunda görevli Melahat Vural ile Bingöl Karşıyaka Anaokulunda görevli Nuray Bayramın kuruculuğunu yaptığı projeye Türkiye'den 10, Romanya'dan 7, Ürdün'den 2, İspanya ve Litvanya'dan birer öğretmenin katılımı 02.09.2021 tarihinde başladı.
Projede sınıflarda her ay bir atölye oluşturup, atölyeler ile haftalık etkinlikler düzenleniyor.Atölyelerde günlük yaşam becerileri, sanat, bilim, akıl oyunları, mutfak, doğa gibi çalışmalarla öğrencilerde “21. yy. becerilerini kazandırmak, iletişim becerilerini arttırmak, çocuklara günlük yaşam becerileri kazandırmak, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamı oluşturmayı” amaçlanıyor. eTwinning “MY HAPPY WORKSHOP” projesine, proje ortağı olan Kocaeli İli Darıca Halide Edip İlkokulunda görevli Okul Öncesi Öğretmeni İlknur İncebacak’ın da pandemi sürecinde öğrencileri ile gerçekleştirmiş olduğu etkinliklerle başarılı bir şekilde devam ediyor.

MASALI RİTİMLE  PROJESİ
Manisa İli Saruhanlı İlçesi Yedi Eylül İlkokulunda görevli Sezihan Gülen ile Sakarya İli Pamukova İlçesi Anakucağı Yasemin İpek Topuz’un kuruculuğunu yaptığı projeye Türkiye’nin çeşitli illerinden 10 öğretmenin katılımı başladı.

Orff temelli başlatılan projede, çocukların anlatılan masaldaki karakterlerin ve olayların ritme dökülerek masalı canlandırmaları düşünülmektedir. Proje ile çocuklarda, “Ritim duygusu oluşturmak, yaratıcılığı ve hayal gücünü geliştirmek,  müziksel zekânın bedensel zekâ ile koordineli çalışmasını sağlamak, etkin dinleme ve dinlediğini yorumlama becerisi geliştirmek, kendini farklı şekillerde ifade etme becerisi geliştirmek, grup dinamiğini ve eş güdümünü sağlamak, birlikte çalışma ve ortak ürün çıkarabilme becerisini” kazandırıyor.  eTwinning “Masalı Ritimle” projesine, proje ortağı olan Kocaeli İli Darıca Halide Edip İlkokulunda görevli Okul Öncesi Öğretmeni İlknur İncebacak ve öğrencileri başarılı bir şekilde bu projeyi gerçekleştiriyor



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum