Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Hakmar'dan etiket kazığı

HAKMAR Mağazacılık LTD. Şti.’nin Darıca’daki şubesinden alışveriş yapan bir vatandaş, reyondan aldığı ürünlerle kasadaki fiyatın farklı olduğunu tespit edince  zabıtayı aradı. Zabıta, yaptığı incelemede vatandaşı haklı bulunca, işyerine 650 TL para cezası kesildi

Darıca Hakmar'dan etiket kazığı
21 Ocak 2022 - 12:03 - Güncelleme: 21 Ocak 2022 - 15:31
Bugün sabah saatlerinde HAKMAR’ın Darıca Bayramoğlu Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerindeki şubesine giderek alış veriş yapan bir vatandaş, reyonda 18.95 TL etiket fiyatı yazan 600 Gr’lık siyah zeytine kasada 27. 95 TL,, reyonda 5.95 TL etiket fiyatı yazan nektari meyve suyuna kasada 6.95 TL, reyonda 5.95 TL etiket fiyatı yazan 1 Litrelik coca cola’ya kasada 7.95 TL ve yine reyonda tanesi 0.90 Kuruş etiket fiyatı yazan 18 gr’lık 3’ü bir arada kahveden içerisinde 48 adet bulunan 1 kutu toz içeceğe 43.2 TL yerine kasada 48 TL ödedi. 
Önce 3’ü bir arada toz kahve içeceğinin reyon etiketi ile kasadaki fiyat arasında 4.8 TL’lik artış olduğunu fark eden vatandaş, satın aldığı diğer ürünleri de kontrol edince, zeytinden 9 TL., meyve suyundan 1 TL., coca cola’dan ise 2 TL., kazık yediğini anladı. Durumu kasiyere bildiren vatandaş, bir de üstüne azar işittiğini söyleyerek, ‘’ Buradaki çalışan arkadaş, hatalarının kendilerinde olduğunu bile bile bana,’ Müşteriler bekliyor, alacaksanız alın, almayacaksanız paranızı iade edelim’ şeklinde ukalalık yapıyor.’’ şeklinde tepkisini gösterdi. 
Mağdur vatandaş, HAKMAR’ın çalışan personelinin bu tepkisi karşısında kayıtsız kalmayarak Darıca Belediyesi Zabıta Ekiplerine ihbarda bulundu. Olay yerine gelen zabıta ekipleri, yaptıkları incelemede vatandaşın haklı olduğunu tespit ederek mağazanın şubesine 650 TL Para cezası kesti.
Satın alınan 4 ürüne ait reyon ve kasa arasındaki fiyat farkı olan toplam  16.8 TL ise vatandaşa iade edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • Mehmet sarı
    2 yıl önce
    Bu kadar ceza caydırıcı olmadığı için milleti sömürmeye devam ediyorlar.etiket fiyatlarını daha ne kadar kontrol edeceğiz.fiyatların ateş pahasıyla mı uğraşacağız yoksa marketlerin fiyat hilesiyle mi?
  • Mürsel Yüce
    2 yıl önce
    Şimdi bu 650 tl lik ceza sizce yeterli mi bu şirket kurucuları bu cezayı çokta umursadımı
  • Silan sevgin
    2 yıl önce
    Neden sadece markette denetim yapiliyo keske marketteki fiyatlra tepki gosterdigıniz kadar benzinede tepki gosterseniz
  • osman osman
    2 yıl önce
    bunlar hırsız işte
  • Osman Yenice
    2 yıl önce
    Çok ceza yazmışsınız kapatın o şubeyi bakalım nasıl dikkat ediyorlar,yetkilisi de gariban çalışana atar suçu