Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca G.B Başkanı Arif Gülen'in açıklamaları Türkiye'de gündem oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Yıllık Mali ve İdari Genel Kurulu, bugün Ankara’da gerçekleşti. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Temsilcimiz Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Arif Gülen, Genel Kurul da yaptığı konuşma ile Türkiye’de gündem oldu.

Darıca G.B Başkanı Arif Gülen'in açıklamaları Türkiye'de gündem oldu
28 Temmuz 2021 - 14:50
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Yıllık Mali ve İdari Genel Kurulu, bugün Ankara’da gerçekleşti. Konuşma yapmak için kürsüye gelen Temsilcimiz Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Arif Gülen, Genel Kurul da yaptığı konuşma ile Türkiye’de gündem oldu. İşte, Başkan Arif Gülen’in açıklamalarından kesitler.
‘’Ben 87 yaşında olan Darıca Gençlerbirliği’nin başkanıyım. 2.Lig ve 3. Lig’in en marka kulüplerinden birisiyiz. Alt liglerde en iyi tesise ve imkanlara sahip bir kulübüz. Son 3 yıldır siyasetin bahçesine girmediği bir kulübüz. 12 Milyon TL borç ile aldığımız, ki bu hepimize göre yüksek bir para. Şu anda borç sıfırlandı ve transfer tahtasını açtık. Burada konuşulan şeyler çok güzel ve burada kalmamalı. 3 yıldır genel kurullara geliyorum en iyisi bu oldu. Samimiyetten bahsettik, nedir samimiyetsizlik? Parasızlıktan bahsediyoruz. Sevgili başkanlarım 3.Ligde 800 Bin TL’ye niye oyuncu alıyorsunuz? Napacaksınız? Amatör’den, Bölgesel Amatör’den hiç bahsetmiyorsunuz. Nasıl olacak? Kocaelispor benim şehrimin takımı. Kocaelispor süper lig gördü, efsane oldu. Süper Amatör’e de düştü. Hala borçlarla ilgileniyor. Kocaelispor daima Süper Lig’de olmalı. Ama aynı hatalarla olmamalı.Parayla olmamalı. Ben 3. Lig takımı olarak, Galatasaray’ın önceki yönetimi, bizde yetişen bir oyuncu transfer ettiler. 60 bin TL yetiştirme bedeli alma zorunluluğumuz vardı. Ancak biz para falan istemedik. U-19’da oynatamadıkları futbolcularını istedik. Aramızda bir protokol yapalım. Ben onu geliştireyim 1-2 sene sonra gel al benden. Değerli başkanlarım buradan çıkınca bunların hepsini unutacaksınız. Futbolun beşiği olan Trabzon’dan benim takımımda 5 futbolcu var. Bir bölgeden bu kadar futbolcu çıkıyorsa, bu coğrafyadan neler neler çıkar. Bizim 55 dönüm üzerinde deniz manzaralı, 5 yıldızlı otel konseptinde tesislerimiz var. Tesislerimiz, Türk Futbolu’nun hizmetinde. Biz para harcayarak değil, emek harcayarak bir yerlere geleceğiz. 16 yaşında bir Darıcalı futbolcumuz, bu sene profesyonel liglerde forma giyecek. Takımımızda ilk 11 oynayacak 6 tane Darıca’nın öz çocuğu futbolcu kardeşlerimiz var. 2. Grup’ta evet zor grup. Geçen sene de grubumuz zordu. Türkiye Kupası’nda 5. Tur’a kadar çıkıp Galatasaray’a sahayı dar ettik. O takımın bütçesi 1.9 Milyon TL idi. Yaş ortalaması ise 20.5’tu. Yüreği ile oynayan genç çocukları yüreklendirmeliyiz. Ama 800 bin TL verip futbolcu almak, bu olmaz. Bizim bir Pilot takımımız var. Darıca Martıspor. Biz haddimizi biliyoruz. 1. Lig’e çıkmayalım biz. Süper Lig’e Kocaelispor çıkmalı. Futbolcu verelim, alalım diyaloglarda olalım. Tesis konusunda bana yardımcı olmalı. Biz Milli Eğitim Bakanlığı’nı futbolun içine dahil etmeliyiz. Hepimizin çocuğu var. Her şehirde futbol meslek liseleri kurulmalı. Bunun bir eğitimi olmalı. Böylece gencecik futbolcuların geleceklerinin bir sakatlıkla ya da antrenörün veya siyasilerin tek lafıyla kararmasının önüne geçilecek’dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum