Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yeniden kapılarını açıyor!

Hayatın yeniden normalleşmeye başlamasıyla beraber gerekli tüm önlemleri azami seviyede uygulayarak 5 Haziran Cuma gününden itibaren FYZoo kapılarını açıyor.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı yeniden kapılarını açıyor!
01 Haziran 2020 - 13:16

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, COVID-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 13 Mart tarihinden itibaren parkı ziyarete kapattı. Ziyarete kapanan FYZoo, gerekli tüm önlemleri alarak çalışmaya devam etti. Birçok işletmeden ve çoğu turistik mekandan farklı olarak, ziyarete kapalı olan hayvanat bahçesi bakımını sağlamak ile yükümlü olduğu 3.000 kalıcı sakinle çalışmaya ara vermedi.

Hayatın yeniden normalleşmeye başlamasıyla beraber gerekli tüm önlemleri azami seviyede uygulayarak 5 Haziran Cuma gününden itibaren FYZoo kapılarını açıyor.

FYZoo’nun yeniden açılmasının ilk aşamasında sadece sınırlı sayıda ziyaretçi giriş yapabilecek. Aynı anda maksimum 900 ziyaretçiyi ağırlayacak olan FYZoo bu sayede, insan sayısını yönetebilecek. Aynı zamanda hem ekibin ve ziyaretçilerin hem de hayvanların sağlığını korumuş olacak. 

Sosyal mesafeyi korumak amacıyla giriş biletleri www.biletix.com üzerinden satışa sunulacak. Açık bilet satışa sunulmayacak. Ziyaret etmek istenilen tarihi seçerek bilet satın alınabilecek. 

Çalışma saatlerinde de kısıtlamaya giden FYZoo, bu süreçte sabah saat 11:00 ile akşam saat 18:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Parka yapılan ziyaretlerde maske kullanımı hem ziyaretçiler hem de çalışanlar için zorunlu olacak.

Parkta yer alan tüm kapalı alanlar ziyarete açılmayacak. Bu kapsamda Cüce Maymun Evi, Sürüngen Evi ve Akvaryum ziyarete kapalı olacak.

Park içerisinde yer alan kafeler sadece açık alanlarda hizmet verecek. Oturma alanları ise sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenecek.

Tren turu, oyun parkı, çocuk etkinlikleri geçici olarak hizmet vermeyecek.

Çıkış bölümünde bulunan mağaza ise sınırlı olarak hizmet verecek.

Eğitim ve hayvan yönetim bölümü tarafında gerçekleştirilen besleme ve sunumlar geçici süre ile yapılmayacak.

Sosyal mesafeyi optimize etmek için tek yönlü deneyim: 

FYZoo’da mümkün olan tüm alanlarda, sosyal mesafe kurallarını güçlendiren tek yönlü bir deneyimi teşvik edecek. Ziyaretçilere yardımcı olmak ve sosyal mesafeyi teşvik etmek için yollar işaretlendi ve yönlendirmeler yapıldı. 

Sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi:

Tüm FYZoo ekip üyeleri hayvanat bahçesinin halka açık alanlarında maske takacak. Ziyaretçilerin de maske takmaları zorunlu olacak. Ziyaretçilerin rahatı için hayvanat bahçesi boyunca el dezenfeksiyon istasyonları mevcut. Hayvanat bahçesi ekipleri dezenfektan kullanarak temas noktalarını, tuvalet temas noktalarını ve tuvaletleri sık sık temizleyecek ve dezenfekte edecek.

Ziyaretçiler, hayvanat bahçesi içinde kişisel hijyen ve sosyal mesafeyi uygulayarak mevcut halk sağlığı önerilerine dikkat etmeleri konusunda teşvik edilecek.

Ziyaretiniz sırasında bilmeniz gerekenler:

  • FYZoo’yu ziyaret etmeden önce biletleri www.biletix.com üzerinden almanız gerekiyor. Bilet satışı 900 ziyaretçi ile sınırlı olacak. 
  • Parka kesinlikle yiyecek alınmayacak.
  • Hayvan habitatları, tüm hayvanların güvende olmasını sağlayacak şekilde ayarlandı, izleme alanlarında fiziksel mesafelendirme önlemleri alındı.
  • Umumi tuvaletler için ekstra temizlik protokolleri uygulanacak.
  • Zoo Café, Rhino Cafe ve Park Cafe’nin sadece açık alanlarında hizmet verecektir. Kafelerimizin oturma alanları sosyal mesafe gözetilerek hazırlanan sınırlı sayıda masa düzeni ile ziyaretçileri ağırlayacak.
  • Çocuk bakım alanları personel tarafından kullanıma açılacak diğer ziyaretçi girmeden dezenfekte edilecek.
  • Tekerlekli sandalyeler girişten temin edilebilecek ve ziyaretçilerin kullanımından sonra dezenfekte edilecek.

Ancak, aşağıdaki hizmetler mevcut değildir:

  • Oyun parkı
  • Tren Turu
  • Günlük besleme ve sunum programları
  • Çocuk Etkinlikleri
  • Mescit
  • Sürüngen Evi, Cüce Maymun Evi ve Akvaryum gibi kapalı alan habitatları geçici ziyarete kapalı olacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum