Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Enginarı için düğmeye bastılar

Darıca Belediyesi, Kaymakamlık ve GTÜ, protokol imzaladı. İmzalanan protokole göre Üniversitenin kullanılmayan boş arazilerine Darıca enginarı ekilerek marka oluşturulacak.

Darıca Enginarı için düğmeye bastılar
12 Mayıs 2022 - 11:51
Darıca’nın dünyaca meşhur enginarının yeniden üretilmesi ve kazanılması için harekete geçen Darıca Belediyesi, Darıca Kaymakamlığı ve Gebze Teknik Üniversitesi, işbirliği yaparak üniversitenin boş arazilerine enginar ekilmesi için protokol imzaladılar.
Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Beleidiye Başkanı Muzaffer Bıyık ve GTÜ Yetkilileri, bu anlamda değerlendirilecek arazide keşif yaptılar.
Darıca Enginarı’nın eski ününe tekrar kavuşması için üretim yapılması yönünde mutabakata varan 3 kurumun yetkilileri, en yakın sürede projeyi hayata geçirmeyi planlarken, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, ‘’ Darıca Kaymakamlığı ve GTÜ ile birlikte imzaladığımız protokol neticesinde Üniversite arazisi içinde kalan zeytinlik alanlarını ve boş arazileri değerlendiriyoruz. Boş arazilerde enginar yetiştirerek Darıca enginarını bir marka haline getirmeyi hedefliyoruz. ‘’ dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum