Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da yılın son meclisi gerçekleşti

Darıca Belediyesi Aralık ayı meclisi gerçekleşti. 

Darıca'da yılın son meclisi gerçekleşti
02 Aralık 2021 - 18:30 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 00:31

Darıca Belediyesi Aralık ayı meclisi gerçekleşti. 2021 yılının son meclisinde bir çok konu ele alındı. 

KAPALI PAZAR 6 OCAK 2022’DE AÇILIYOR!
Meclis gündeminden önce konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Merkez’de yapımı bitmek üzere olan Kapalı Pazar’ın açılışının 6 Ocak 2022 yılında yapılacağını müjdeledi. Başkan Bıyık, Perşembe günleri Darıca Merkez’de kurulan semt pazarı bundan sonra her perşembe günü Kapalı Pazar’da kurulacağını açıkladı.

NENEHATUN SPOR KOMPLEKSİ ŞUBAT 2022’DE BİTİYOR

Nenehatun Amatör Spor Kompleksi’nin çalışmalarının da Şubat 2022 yılında biteceğini belirten Başkan Bıyık, Darıcalı sporcuların kanayan bu sorununa çözüm bulduklarını ifade etti. 

Darıca’yı da vuran lodos ve fırtınada maddi olarak hasarların olduğunu açıklayan Başkan Bıyık, özellikle sahil kısımlarında oluşan tahribatları onarmaya başladıklarını açıkladı. 

OSMANGAZİ’YE HİZMET BİNASI

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Osmangazi Mahallesi Aşıroğlu Caddesi’nde Mopaş Market’in yanında tek katlı bir binası bulunan Darıca Belediyesi, buradaki binayı yıkarak bir belediye hizmet binası yapacağını belirtti. Başkan Bıyık, Bu binanın içerisinde Giymiyorsan Giydir mağazaları ile bir çok hizmet biriminin yer alacağını açıkladı.  

TERMAL GRUP PROJESİ BİR KEZ DAHA GÜNDEMDE!

Termal Grup’un Emek Mahallesi’nde yapacağı proje, Darıca meclisinde bir kez daha konuşuldu. CHP grubu adına konuşan Aydın Işık, 12 katlı olarak olan yapılaşmanın şehrin silüetini bozacağını belirterek, emsal olarak gösterilen binalarında yakın zamanda belediyeye başvuru yapınca büyük sorun yaşanacağını belirtti. Işık, CHP grubu olarak bu kadar yüksek katlı binanın Darıca’ya yakışmayacağını belirterek, şerh koyduklarını bir kez daha yeniledi. 

DARICA CEMEVİ’NDEKİ ARSA SORUNU ÇÖZÜLDÜ

CHP Darıca Belediyesi Meclis Grubu adına soru önergeleri veren Özkan Sarıtoprak, Darıca Cemevi’nin hem arsa sorununun hem de 1 Milyon TL’ye yakın tadilat masrafının bulunduğunu ve Darıca Belediyesi’nin veya Büyükşehir Belediyesi’nin maddi bir yardımı olacak mı? sorusunu sordu.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise verdiği cevapta, arsa sorununun bugün çözüldüğünü müjdeledi. Darıca Cemevi bizim için çok değerli. Buraya tabii ki elimizden geldiğince destek vereceğiz. Bu sorunların hepsini çözeceğiz. Kimse merak etmesin” dedi. 

DEPREM TOPLANMA ALANLARI BELLİ OLACAK

Darıca’da deprem toplanma alanlarını soran CHP grubuna cevap veren Başkan Bıyık, Ocak-Şubat 2022 aylarında bu alanlarının net olarak belli olacağını ve AFAD yetkilileri ile bir genel çalışma yapılacağını açıkladı. 

DARICA’DAKİ ELEKTRİK KESİNTİLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Darıca’da yoğun olarak yaşanan elektrik kesintilerinin Darıca halkını bezdirdiğini ifade eden CHP Darıca Belediyesi Meclis üyeleri grubu, bu kesintilerin ne zaman biteceğini sordu. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ise verdiği cevapta SEDAŞ’ın Darıca’da önemli bir yatırım yapacağını belirterek önümüzdeki aylarda artık bu kesintilerin kesinlikle son bulacağını belirtti. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum