Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da tarihi Rum evleri restore edilip, müze haline getirilecek!

Darıca Yalı Mahallesi'nde bulunan Rum mimarisine uygun yapılan, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 31 evin restorasyonu Büyükşehir ve Darıca Belediyesi tarafından yapılıp, ilçe turizmine kazandırılacak.

Darıca'da tarihi Rum evleri restore edilip, müze haline getirilecek!
19 Kasım 2020 - 15:26 - Güncelleme: 21 Kasım 2020 - 13:43

Darıca'nın en eski yerleşim bölgelerinden biri olan Yalı Mahallesi'nde bulunan tarihi Rum Evleri bakımsızlıktan ve ilgisizlikten dolayı bir bir ya yıkılıyor ya da buraları mesken edinenler nedeniyle zarar görüyor.

Kocaeli Büyükşehir ve Darıca Belediyesi ise tarihi Rum evlerinin restorasyonunu gerçekleştirerek, turizme kazandırılmasını hedefliyor.

Bugün Yalı Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık en yakın zamanda bu çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı açıklamada , “Yalı Mahallesi'ndeki 31 adet tarihi binamızı da Büyükşehir Belediyemiz ve Bakanlığımız ile birlikte restorasyonunu yapıp Darıca’yı bir yandan metruk binalardan kurtarıp bir yandan da tarihi bir müze haline dönüştürmeyi arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum