Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da öğrencilere güneş enerjisi anlatıldı

Meslek liselerinin Yenilenebilir Enerji Bölümü öğrencilerini bilgilendirmek üzere düzenlenen ‘Güneş Enerjisi’ semineri etkinliği bu hafta Darıca Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.

Darıca'da öğrencilere güneş enerjisi anlatıldı
17 Mayıs 2019 - 13:13
Technicall Yenilenebilir Enerji firma kurucusu Kerem Çilli tarafından Meslek Liselerinin Yenilenebilir Enerji Bölümü öğrencilerini bilgilendirmek üzere düzenlenen "Güneş Enerjisi Semineri" etkinliği bu hafta Darıca Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.  Kerem Çilli konu ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı;"2019 yılında, başta Yenilenebilir Enerji Bölümü olan Meslek Liseleri olmak üzere tüm meslek liselerinde yapmayı planladığımız 'Güneş Enerjisi seminerleri' etkinliğinde bu hafta Darıca Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeydik.

NASIL ENTEGRE EDİLEBİLECEĞİ ANLATILDI
Teknisyen adaylarının yenilenebilir enerji teknolojilerine olan ilgisi ve sordukları sorular ile oldukça verimli bir seminer gerçekleştirdik. Bu seminerler ile amaçladığımız; güneş enerjisinden elektrik üretimi ve günlük hayatımıza nasıl gireceğini, enerji depolama, akıllı şebekeler, elektrikli araçların güneş enerjisi ile şarj edilmesi vb. teknolojik konularda yakın gelecekte bizleri nelerin beklediğini, gelişen panel teknolojileriyle bu sistemlerin evlerimize nasıl entegre edileceğini ve temiz enerjinin ülkemize olan yararlarını genç öğrenci arkadaşlarımıza anlatmaktır.

81 İL 81 ÜNİVERSİTE
Gerçek anlamda ‘meslek lisesi memleket meselesi’ sloganına çok inanıyoruz ve yenilenebilir enerji teknolojileri konusunda, kendimize görev addettiğimiz bu seminerleri, ulaşabildiğimiz kadar çok genç teknisyen adayıyla gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin yenilenebilir enerji konusunda, ilerleyen yıllarda ihtiyaç duyacağı yetişmiş genç iş gücü ihtiyacı düşünüldüğünde, seminerlerimizin sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Temiz enerji kaynaklarından olan güneş enerjisini sadece meslek liselerinde değil, aynı zamanda üniversitelerde de anlatıyoruz. Bu kapsamda üzerinde çalıştığımız ‘Genç Güneş 2019’ seminerleri ile 81 il 81 üniversite sloganı ile şubat ayında, başta mühendislik bölümü öğrencileri olmak üzere, tüm üniversiteli gençlerimizle buluşmayı hedefliyoruz.” dedi.