Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da marketler inanılmaz pahalı; Vatandaş etkin denetim istiyor!

Darıca'da Ramazan ayının koronavirüs salgınıyla mücadele sürecine denk gelmesini fırsat bilen bazı marketler, fiyatlara inanılmaz fahiş zam yaptı.

Darıca'da marketler inanılmaz pahalı; Vatandaş etkin denetim istiyor!
17 Mayıs 2020 - 00:32 - Güncelleme: 17 Mayıs 2020 - 00:43
Mayıs'ta hal ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 250’leri gördü. Baklagillere sessiz sedasız yapılan fiyat artışı yüzde 30’u buldu. Bu yıl Ramazan ayının Kovid-19 pandemi sürecine denk gelmesi, sokağa çıkma yasakları nedeniyle evlerde stok yapılmasını fırsat bilen Darıca'daki bazı marketler fiyatlara fahiş zam yaptı. Bazı ürünlerin fiyatı geçen yılın aynı dönemine göre ikiye katlandı. Mayısta ise halmarket arası fiyat farkları yüzde 250'leri gördü. Özellikle yeni çıkan meyvelerde fiyatlar dudak uçuklattı. Halde ortalama fiyatı 5.40 olan nektarin, markette 23 liraya satılıyor. Marketlerde sokağa çıkma yasakları nedeniyle en fazla tüketilen pirinç, bulgur, kırmızı mercimek gibi ürünlere de sessiz sedasız yüzde 10-30 oranında zam yapıldı. Geçen ay 2.5 kilosu 21.95 olan aynı marka pirinç mayısta 30 liraya kadar çıktı. Ucuzluk marketlerindeki pek çok sebze ve meyve fiyatlarının normal marketlerle yarıştığı raflarda, salatalık, sivri biber fiyatları seradan tarlaya dönmesine rağmen hâlâ yüksek. Piyasaya yeni çıkan erik, nektar, karpuz, şeftali, malta eriği gibi meyve grubundaki fiyatlar ise el yakıyor. Darıcalı vatandaşlar, Belediye ve Kaymakamlığın bu konuyu ciddi bir şekilde araştırmasını ve gerekirse ceza-i işlem uygulamasını istiyor

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Emin ozcan
    3 yıl önce
    E devletten cimere yazin
  • olcay koç
    3 yıl önce
    devletin denetimini firesiz yaptığı tek gelir,çalışandan alınan gelir vergisi,yeter artık bu sistemi düzeltin.
  • Trn
    3 yıl önce
    Basta denetım
  • Murat Kurt
    3 yıl önce
    Yazık çok yazık. Doğalgaz, elektrik, su derken marketlerde sağolsun sıraya girdiler.Bu şirketlerin ve marketlerin millete bakış açısı değişmedikçe bu milleti sağmaya devam ederler. Devlet kontrol mekanizmasını bunları üzerinde sıkı sıkıya çalıştırmadıkça durum değişmez.