Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da dantel böceği mücadelesi için ilaçlama yapıldı

Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde görülen dantel böceği ile ilgili olarak vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alan Darıca Belediyesi ilaçlama yaptı.

15 Eylül 2021 - 11:20 - Güncelleme: 17 Eylül 2021 - 12:13
Amerikan tahta kurusu olarak da bilinen ve yakından bakıldığında kanat bölgesi dantele benzediği için ‘Dantel Böceği’’ adını alan böcek türü, son günlerde Bağlarbaşı Mahallesi’nde görülmesi üzerine vatandaşların şikayetlerine neden olmuştu.
İnsan vücuduna ve bulduğu her yüzeye yapışarak rahatsızlık veren dantel böceklerinin evlerin içine kadar girmesi nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşların şikayetlierini dikkate alan Darıca Belediyesi, tüm gün ilaçlama yaptı.
Özellikle yeşil alanlarda görülen böceklerin, mevsim yağışlarının zamanında alınamadığı ve sıcaklıkların yüksek seyrettiği durumlarda popülasyonları artırdığını söyleyen belediye yetkilileri, yağışlarla birlikte dantel böceklerinin bölgeden uzaklaştıklarını belirttiler.. Tüm bunlara rağmen, gün boyu ilaçlama yapıldığını da hatırlatan belediye yetkilileri, şu an için böceklerin yok denecek kadar azaldığını ifade ettiler.

Dantel Böceği Zararlı mıdır ?
Çalılıkların ve ağaçların özlerini emerek beslenen dantel böceği; benekli, kesikli ve renksiz bir görünüme sahiptir. Birden fazla dantel böceği çeşidi bulunmaktadır. Ülkemizde bazı illerimizi istila eden bu böceklerin mikrop taşıma özelliği bulunmamaktadır. Hastalık taşımayan bu böceklerin önemli bir sağlık problemi etkisi oluşturmamaktadır. Dantel böceği vücuda hafif bir şekilde dokunduğu zaman alerjik bir kaşıntı meydana getirir. Fakat bu etki ve kaşıntı çok şiddetli bir şekilde değildir.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum