Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da ''Bir Dönüşüm Hikayesi'' projesi başladı

Darıca Kaymakamlığı koordinesinde Gebze Teknik Üniversitesi ve Darıca Belediyesi işbirliğinde Darıca İlçe genelinde atıkların toplanması ve geri dönüşüme geri kazandırılması ile ilgili farkındalık bilincini oluşturmayı hedefleyen ‘’Bir Dönüşüm Hikayesi’’ projesi lansmanı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Darıca'da ''Bir Dönüşüm Hikayesi'' projesi başladı
06 Ekim 2021 - 21:40 - Güncelleme: 09 Ekim 2021 - 16:37
Darıca Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen törende; Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Hasan Aslan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Müftüsü Zeynel Abidin Çınar projeye imza atarak start verildi.

MUHTARLIKLAR ATIK TOPLAMA MERKEZİ OLACAK

Proje kapsamında, GTÜ Akademisyenlerince çevre gönüllüsü öğretmenlere, cami imamlarına, muhtarlara, öğrencilere ve halkı nasıl bilinçlendirleceğine dair eğitimler verilecek. Okullarda ve camilerde çevre gönüllüsü öğretmenler tarafından öğrencileri teşvik edici farkındalık çalışmaları düzenlenip okullarda ve camilerde atık toplanması sağlanacak. Muhtarlıkların atık toplama merkezi işlevi göreceği projede Darıca Belediyesi tarafından toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırılması sağlanarak okullar, camiler ve muhtarlıklar çeşitli promosyonlarla teşvik edilecek. Proje kapsamında kamu spotu videoları çekilerek daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacak. Ayrıca GTÜ tarafından içeriği hazırlanacak bilgilendirici  ve uzun soluklu afişler mahalle ve site girişlerine, camilere ve okullara asılacak. Sene sonunda yapılacak değerlendirme toplantısı ile atıkların miktarı göz önüne alınarak projenin ikinci etabı gerçekleştirilecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum