Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Aslan Çimento MTAL, Türkiye'de ilk 15'te!

Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, alan tanıtımı ve gıda alanı kermes etkinlikleri gerçekleştirildi. Türkiye’de 3 bin 600 meslek lisesi arasında ilk 15’e girmeyi başaran Aslan Çimento MTAL, haklı bir gurur yaşadı.

Darıca Aslan Çimento MTAL, Türkiye'de ilk 15'te!
20 Mayıs 2022 - 13:25
Okulun idareci, öğretmen, öğrenci ve personelinin özverili çalışmaları ile yapılan etkinliğe; Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Şentürk,  Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, şube müdürleri, okul müdürleri, ortaokul öğrencileri ve veliler katıldı. Okul Müdürü Serdar Çakır, okulda yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgilendirme yaparak şunları söyledi:
Bilimin önderliğinde STEM mantığı ile öğrencilerimizi çok yönlü geliştirme amacındayız.  Bu amaçla son iki yılda, 33 yıllık tarihe sahip olan okulumuzda; ilk defa kimya alanında üretim atölyesi kurarak burada; sıvı sabun, yüzey temizleyici ve çamaşır suyu üreterek satışlarına geçen yıl başladık. Matbaa  alanımıza yeni nesil dijital makineler kazandırarak ürün çeşitliliğimizi artırdık. Hatta ilk yurtdışı siparişimizi Danimarka’dan alarak satışımızı gerçekleştirdik. Bilgisayar alanımızda yeni laboratuvar kurarak döner sermaye satışlarımıza başladık.  Elektrik alanına PLC laboratuvarı kurduk. Gıda alanımıza yeni üretim atölyesi kurulum çalışmaları devam ediyor.
Türkiye geneli 3 bin 600 meslek lisesi arasından ilk 15’e girerek ‘Sektörel Mükemmeliyet Merkezi’ olmaya hak kazandık. AB Erasmus Projesi kapsamında 18 öğrencimiz önümüzdeki yıl İspanya Ve Avusturya’da stajlarını yapacaklar. Aynı proje ile önümüzdeki yıl 4 öğretmenimiz İspanya’da hizmet içi eğitim alacak. 3 öğretmenimiz geçtiğimiz yıl Danimarka ve Romanya’da hizmet içi eğitim aldılar. Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımızın özel önem verdiği ustalık ve kalfalık eğitimleri için 9 sınıf ile mesleki eğitim merkezi olarak eğitimlerimize başladık. Okulumuza iki adet spor sahası kazandırdık. E TWİNNİNG projemizi tamamlayarak kalite belgesi için başvuru yaptık. Bilgi ve ses yarışmaları düzenledik. Sportif alanda birçok dalda il ve ilçe dereceleri kazandık. Kısacası bütüncül bir yaklaşımla tüm öğrencilerimize dokunma ve katkı sağlama amacındayız.
Tabi ki tüm bu çalışmalarımızı paydaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Eğitime verdiği önemle desteğini hiç esirgemeyen Darıca Kaymakamımız Sayın Yüksel Kara’ya, belediyemizin tüm birimleri ile bize destek olan Darıca Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Bıyık’a, okulumuzun tüm alanlarına hakim olan, bizlere yön gösteren ve destek veren İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Oğuz’a, hayırsever iş adamlarımıza, okul aile birliğimize, idareci, öğretmen ve personelimize şükranlarımızı sunuyoruz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum