Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumhuriyet'in 100. yılı resim yarışmasında Kocaeli Üniversitesi'ne birincilik

Merkezi Ankara’da bulunan Uluslararası, Sanat ve Sanatseverler Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER) tarafından Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak düzenlenen resim yarışması sonuçlandı.

Cumhuriyet'in 100. yılı resim yarışmasında Kocaeli Üniversitesi'ne birincilik
14 Şubat 2024 - 09:56
CUMHURİYET’İN 100. YILI RESİM YARIŞMASINDA
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NEBİRİNCİLİK

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail KESKİN’ “Karşılaşma” isimli akrilik-yağlıboya tablosu ile birincilik ödülüne layık görüldü.

Jüri değerlendirmesi sonucu, yurt genelinden başvuru yapan 300 eserin sıralandığı yarışmada, ilk elemeyi geçen 90 eser arasından ödül ve sergilemeye değer görülen 21 eser belirlendi. Yarışmanın Seçici Kurulunda Prof. Dr. Nur Gökbulut,Prof. Dr. Ahmet Özol,Prof. Dr. Basri Erdem,Prof. Dr. Bedri Karayağmurlar veSaküder Sanat Komisyonu yer aldı.
(SAKÜDER)’den yapılan açıklamada, Cumhuriyet’in 100. yılında gençliği sanata teşvik etmek ve sanatçıya destek olmak adına bu yarışmanın düzenlendiği, 2005 yılından bu yana uluslararası ve ulusaldüzeyde bu tür sanat etkinlikleri ile sanata ve sanatçıya destek vermeyi ve sanatı yaşatmayı amaçladıkları belirtildi. 

Dernek yönetim kurulu başkanı Ali Eser’in yaptığı açıklamaya göre yarışma sonucu:
1.lik Ödülüne İsmail Keskin, 2.lik Ödülüne Mazlum Cabir Uluyol, 3.lük Ödülüne Burak Erim,Jüri Özel Ödüllerine ise Salim Yılmaz, Nuri Özçelik ve GüllüzarFilisTonkuş değer görüldüler. 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Süreyya Temel, yarışmada birincilik ödülüne layık görülen Doç. Dr. İsmail KESKİN’i makamına davet ederek başarısından dolayı kutladı. Dekan Temel, “Daha önce (Aritmi) başlıklı sempozyumumuzun sergisinde görüp, etkilendiğim bu eserin fakültemize ve üniversitemize birincilik ödülü getirmiş olmasından dolayı İsmail Hocamızı tebrik etmek istedim” dedi.

 KESKİN ise “İlk sergimi açtığım 1996 yılından bu yana baskıresim ve fotoğraf alanlarında uluslararası ve ulusal platformlarda onurlandırıldım. Görsel sanatların her alanı beni heyecanlandırıyor. Ancak, uzun yıllardır emek verdiğim boyaresim alanında, üstelik Cumhuriyetimizin 100. Yılı onuruna düzenlenmiş böyle anlamlı bir yarışmada birincilik ödülüne layık görülmekten onur duydum. Katılım gösteren sanatçı arkadaşlarımı ve yarışmaya emeği geçen herkesi kutluyorum. Ayrıca nazik davet ve desteği için sayın dekanımız başta, güzel mesajlarla mutluluğumu paylaşan sanatsever dostlarıma ve öğrencilerime teşekkür ediyorum” dedi. 

Doç. Dr. İsmail KESKİN ve eserleri derecelendirmeye giren 6 sanatçının ödülleri Ankara’da gerçekleşecek törenle verilecek. 24 Şubat 2024 Cumartesi Saat. 18.00 de Saküder Akademi Sanat Merkezinde gerçekleşecek tören sonrası, serginin açılışı yapılacak ve ilk elemeyi geçen 90 eser arasından ödül ve sergilemeye değer görülen 21 eser görücüye çıkacak. Sergi 8 Mart 2024’e kadar gezilebilecek.

BAŞARI ÖDÜLLERİ:
- Birincilik Ödülü 13.000 TL, + ”SAKÜDER 18. Yıl Plaketi”
- İkincilik Ödülü 10.000 TL, + “SAKÜDER 18. Yıl Plaketi”
- Üçüncülük Ödülü 7.000 TL, + “SAKÜDER 18. Yıl Plaketi ”
- Jüri özel ödülü (2 adet) 5 000 TL, + “SAKÜDER 18. Yıl Plaketi”





















 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum