Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çoğu belediyenin borcu var Darıca'nın yok

Belediyelerin her yıl Mart ve Temmuz aylarında vatandaştan tahsil ettiği Emlak Vergisi’nin Yüzde 10’nunu Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına için Katkı Payı olarak valiliğe yatırması gerekiyor. Bu payı Kocaeli’de eksiksiz olarak yatıran 4 belediyeden biri de Darıca Belediyesi olduğu belirtildi.

Çoğu belediyenin borcu var Darıca'nın yok
23 Eylül 2019 - 19:26


Belediyeler tarafından Kocaeli Valiliği, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, ( YİKOB) hesabına yatırılma zorunluluğu bulunan Emlak Vergisi’nin yüzde 10’luk katkı payları kanun gereği daha sonra belediyelerin bölgelerindeki Kültür Varlıkları’nın korunması ve onarımı için hazırlanan proje dahilinde değerlendirmeye alınıyor.

Vatandaşların ödediği Emlak Vergisi’nin Yüzde 10’luk katkı Payını ödemeyen Kocaeli Bölgesindeki belediyelerin toplam borcu ise 128 milyon TL.

YİKOB’a ödeme konusunda en duyarlı belediyelerin başını Darıca çekerken Kandıra, Karamürsel ve Gölcük’de katkı paylarını zamanında ödeyen belediyeler oldu.

Diğer yandan, Kocaeli Valiliği YİKOB, Belediyelerin ödemesi gereken Yüzde 10’luk Katkı Payı’nın yüzde 70’ini tahsil ederek Türkiye genelinde ilk 10’da yer aldığı ifade edilirken, İzmit, Başiskele, Çayırova, Dilovası, Derince ve Gölcük İlçelerinin Taşınmaz Kültür Varlıklarının bakımı, onarımı ve restorasyonu için proje sunmadığı öğrenildi.