Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Civelek, basınla buluştu

AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, CHP ve MHP’nin yerel seçimler için iddialı çıkışlarına yanıt verdi. 12 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’ni garantilediklerini ve oylarını yükseltme derdinde olduklarını söyleyen Civelek, “Belediyeleri muhalefete bırakmak ihanettir” dedi

Civelek, basınla buluştu
13 Ağustos 2012 - 11:30
 AKP İl Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından basın mensuplarına yönelik yapılan iftar programı önceki akşam Gölcük Aşiyan Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Gölcük’te bir yoksul evinde orucunu açtıktan sonra basın mensuplarının iftarına katılan İl Başkanı Mahmut Civelek önemli açıklamalar yaptı. 
 
BASINA TEŞEKKÜR
İftar programına Milletvekili İlyas Şeker, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Darıca İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kocagöz ve il yöneticileri katıldı. Kendilerini halkla buluşturan basın mensuplarının en az kendileri kadar yorulduğunu söyleyen İl Başkan Mahmut Civelek, basın ile bu tür etkinliklerin devam etmesini istedi. Gebze’den katılan basın mensupları ise Gebze’nin daha görünür olması için bu tür toplantıların ilçelerine taşınmasını istedi. 
 
TAKVİME UYACAĞIZ
MHP ve CHP’nin olası erken yerel seçime hazırlanmak için yeni yıldan önce belediye başkan adaylarını açıklayacağı ile ilgili sorulara yanıt veren Civelek, MHP ve CHP’nin iktidar olmak gibi bir derdinin olmadığını kaydetti. Genel merkezlerinin belirleyeceği takvime uyacaklarını söyleyen Civelek, “Biz Türkiye’nin dört bir yanında aynı dili konuşuyoruz. Günü geldiğinde adaylarımızı açıklarız. Seçimlerden önce kamuoyu yoklamaları yaparak halkın memnuniyetini ölçeceğiz ve belediye başkanlarımızın durumunu öğreneceğiz” dedi. 
 
BAŞKANLARIMIZDAN MEMNUNUZ
Belediyeleri alma derdinde değil, oylarını yükseltme derdinde olduklarını söyleyen Civelek, hiçbir ilçede ve Büyükşehir’de belediye başkanlığını başka bir partiye teslim etmeyeceklerini belirtti. Civelek, “Bu belediyelerdeki koltuklar bize değil millete ait. Onları vermek vatandaşa ihanettir” dedi. Belediye başkanlarını açıklamada halkın taleplerini dikkate alacaklarını ifade eden Civelek, “Biz belediye başkanlarımızdan memnunuz. Başkanlarımız aday açıklanana kadar görevleri başında olur ve aday gösterilmedikleri taktirde dahi son güne kadar canla başla işine devam eder. Bizim derdimiz yok. Bizi izlemeye devam edin diyoruz ama onlar bunu pek yapmıyor” dedi. 
 
GÜNÜ GELİNCE KONUŞURUZ
Bakan Nihat Ergün’ün Büyükşehir’e aday gösterileceği ile ilgili yorumların sorulması üzerine Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan memnun olduklarını kaydetti. Her şeyin günü geldiğinde konuşulacağını söyleyen Civelek, “Belediye başkanlarımızı yıpratmaya gerek yok. Bizim adaylarımız hizmet için çalışacak kişilerden oluşacak. Diğer partilerin dün dedikleri ile bu gün yaptıkları ortada. Biz 485 bin oy alacağız dedik genel seçimlerde, 504 bin 535 oy aldık. Bu oyları almak için kendimizi parçaladık. Başbakanımız kongrede bize hedefimizi söyledi ve biz onu alıp başımıza koyduk. Şimdi bunun için çalışıyoruz. İlçe başkanlarımız Ramazanda daha bir gün evlerine gidemedi” dedi. 
 
TABANLARINDAN KORKUYORLAR
Teşkilatlarının ve belediyelerin erken seçime hazır olduğunu söyleyen Civelek, tüm sandık kurullarının tamamlandığını kaydetti. Muhalefet partilerinin il başkanları ile yapılan kahvaltı ve yemeklerin neden yapılmadığının sorulması üzerine Civelek, “Onlar kendi tabanlarından korkuyor. Biz samimiyiz, gücümüzü de buradan alıyoruz” dedi.