Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'nin çelenk tepkisi meclise taşındı

Darıca Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında CHP Grubu ,Barış Pınarı Harekatında şehit olan Ulaştırma Onbaşı Tahsin Sarıtosun’un cenaze töreninde CHP’lilere saldırı ve partinin çelenklerinin tahrip edilmesine sert tepki gösterdi.

CHP'nin çelenk tepkisi meclise taşındı
01 Kasım 2019 - 19:15

Meclis toplantısında CHP Grubu adına konuşan Şadi Güven, şehit cenazesinde Genel Başkan ve İl Başkanlığının çelengini koymak isteyen partililerin darp edilmesi ve çelenklerin parçalanmasının şehide saygısızlık olduğunu altını çizerek bu olayları gerçekleştiren provakatörler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Güven şöyle devam etti; ‘’hiçbir baskı tehdit bizi yolumuzdan döndüremez. Doğru bildiklerimiz söylemekten ve evlatlarımıza karşı son vazifemizi yerine getirmekten alıkoyamaz. Dün olduğu gibi bundan sonra da şehitlerimizi dualarımızla uğurlayacağız.

Bu olay Darıcamıza ve siyasetimize hiç yakışmamıştır. Ancak, Darıcamız her kişi ve kurumu ikle sağduyulu davranarak bu olayın büyüyüp bir faciaya dönüşmesini engellemeyi başarmıştır.Öncelikle olay anında hassas davranarak ilçe yöneticilerimizi provakatörlere karşı koruyan duyarlı vatandaşlara, geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Muzaffer Bıyık’a, gerek olay anındaki müdehaleleri gerekse sonrasında faillerin bulunup yargı önüne çıkartılmasında gayret gösteren Emniyet Müdürü Turan Aksoy ve emniyet personeline teşekkür ediyoruz. Bugün olduğu gibi yarınlarda da birlik ve huzurumuzu bir avuç kendini bilmezin bozamayacağına inancımız tamdır.’’

Şadi Güven’in açıklamsının ardından konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, yaşanan olaya üzüldüklerini, bunun provakatör olayı olduğunun altını çizerek ‘’ inşallah bir daha böyle olayla karşılaşmayız.’’ Dedi.