Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP'li Tarhan: "Atatürk'ün de namaz kıldığı tarihi ibadethane harabeye dönmüş durumda"

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Ekonomi Masasıyla birlikte gerçekleştirdiği Bitlis ziyaretinde tarihi Atatürk Cami’ne gitti.

CHP'li Tarhan: "Atatürk'ün de namaz kıldığı tarihi ibadethane harabeye dönmüş durumda"
09 Haziran 2021 - 13:15 - Güncelleme: 09 Haziran 2021 - 13:33
Camide 3 ay içinde tamamlanacak denen tadilatın bir yıldır sona ermediğini gören Tarhan vatandaşlarla biraraya geldi. Konu hakkında bilgi aldı. 

“Tarihi ibadethaneyi tadilat adı altında metruk bırakmak kimsenin haddi değildir”

Tahsin Tarhan yaptığı açıklamada “Bitlis tarihimiz için çok önemli. Bitlis deyince akla beş minare gelir. Buraya baktığımız zaman Atatürk Cami’nin halini görebilirsiniz, gerçekten üzücü. Mustafa Kemal Atatürk, Bitlis’e geldiği zaman bu camide namaz kılmış. Bu caminin inşaatına baktığınız zaman terkedilmiş olduğunu görüyorsunuz. Kimse tadilatın tamamlanmasına yardım etmiyor. Birileri tadilatın bitmesini istemiyor.” dedi.

“Vatandaş diyor ki caminin kabahati adının Atatürk diye anılması”

Bitlis Gazibey Mahallesinde bulunan ve eski adı Kureyş Cami olan daha sonra Gazibey Cami olarak adlandırılan ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün 1916 yılında ziyaret etmesi ve burada namaz kılması nedeniyle halk arasında Atatürk Camisi olarak bilinen ibadethanenin  bir yıldır tamamlanamayan tadilat nedeniyle ibadethane kapandığını ifade eden vatandaşlarla biraraya gelen Tahsin Tarhan, “Ulu Önder Mustafa Kemal’in aziz hatırasını yok etmek isteyenler bugün ibadethanenin tadilatını bitirmekten kaçınmaktadır” diyerek Bitlis halkının bu konudaki şikayetlerinin sesi oldu. 

Halkın caminin adının Atatürk olarak anılıyor olmasından dolayı tadilatının bitirilmediğini öne sürdüklerini ifade eden Tarhan, camide yaptığı incelemede herhangi bir tadilat çalışmasının yapılmadığını tespit ettiklerini söyledi. “Halk mahallesindeki camide 1 yıldır ibadet edemiyor. Buna rağmen burada halen bir çalışma yok.  Bu da akıllara vatandaşın bu konudaki iddialarında doğruluk payı olduğunu gösteriyor” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum