Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca karıştı !

Darıca Belediyesi'nin CHP'li bazı meclis üyeleri, konut alanı olarak gözüken bir araziyi satın alan Darıca'daki bir  fabrikanın, söz konusu araziyi Sanayi Alanına çevirip, üzerine enerji santrali yapmak için başlattıkları çalışmalara CHP İlçe Yönetiminin bu yöndeki talimatıyla göz yummayacaklarını ve bu konuda Büyükşehir Meclisi'nde şerh koyma girişiminde bulunacaklarını belirtmelerine rağmen, itiraz sürecini bilerek uzatıp zaman aşımına uğrattıkları ve bu nedenle de fabrikanın isteğinin yerine getirmesine imkan sağladıkları iddia ediliyor

CHP Darıca karıştı !
09 Mayıs 2021 - 18:35 - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 - 19:53
Darıca'da bir sanayi kuruluşu,  başka bir fabrikaya ait üzerinde konutların bulunduğu araziyi satın alarak, burayı sanayi alanına çevirmek ve üzerine enerji santrali yapmak istedi. CHP Darıca Belediye Meclis üyesi olan bazı isimlerin ise iddiaya göre bu duruma karşı çıkarak konuyu Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gündeme getireceklerini söyledikleri ancak daha sonra itirazlarından vazgeçtikleri iddia edildi.

ŞAİBEYE KARIŞAN BAZI CHP'LİLERİN İSTİFASI İSTENİYOR

Satın aldığı konut alanlı araziyi sanayi alanına çevirip, buraya enerji santrali kurmak isteyen fabrikanın bu girişimine karşı çıkarak Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde şerh koyacaklarını belirten bazı CHP'li meclis üyeleri, daha sonra bilinmeyen bir nedenle bu düşüncelerinden vazgeçtikleri iddia ediliyor.
Edinilen bilgi ve iddialara göre, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş'ın bu durumdan rahatsız olduğu ve adı geçen bazı CHP'li isimlerin şaibeye karıştıkları gerekçesiyle partilerini zor durumda bıraktığı ve bu yüzden istifalarını istediği öğrenildi.
Diğer yandan,  gazetemizin telefonla ulaştığı CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş,  açıklama yapmayacağını söyleyerek, konunun parti içi meselesi olduğunu söyledi. 

CEVAP VERİLMESİ GEREKEN SORULAR:

1. CHP İlçe Yönetimi'nin, satın alınan arazinin sanayi alanına çevrilerek üzerine enerji santralinin yapılmasına karşı çıkılması yönünde talimat vermesine rağmen, önce girişimde bulunan, daha sonra ise konuyu sürümcemede bırakarak zaman aşımına uğratan bazı meclis üyeleri, neden ilçe yönetiminin talimatlarına uymadı ?

2. İddialara göre, CHP'li bir meclis üyesinin araziyi satın alan firmada müteaahitlik yaptığı ve şerh konulmaması yönünde iş verenle pazarlık masasına oturduğu doğru mudur?

3. Arazinin satılması ve alınması yönünde CHP'li bir bölge milletvekilinin aracılık yaptığı ve bu nedenle bazı meclis üyelerine itiraz edilmemesi yönünde rica, ya da baskı yaptığı iddialarındaki gerçek pay nedir ?

4. CHP İlçe Yönetimi'nde üst üste yapılan toplantılarda, bu işe bulaşan bazı isimlerin istifaları istendi mi, İstendi ise bu isimler kimlerdir ?

Kamuyonun cevap beklediği bu sorulara karşın, CHP İlçe Başkanı Gökhan Aktaş'ın konuyla ilgili olarak harekete geçtiği ve partisinin yıpranmasına neden olacak bazı isimlerin de üstünü çizdiği öğrenildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Zeki
    2 yıl önce
    Gökhan Aktaş bu işi beceremedi..Kin ve kibirle siyaset olmaz...Keskin sirke küpüne zarar...Bölge Milletvekilini ve bazı Belediye Meclis üyelerini töhmet altında bıraktı..
  • Ayşe ceyda yavuz
    2 yıl önce
    İlçe yönetiminin tamamen asılsız haberidir. İlçe başkanının artık o koltukta oturacak yüzü kalmamıştır. Beceriksiz herşeyi eline yüzüne bulaştırdı