Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca'dan Atatürk Anıtı'na 29 Ekim çelengi!

CHP Darıca İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Darıca Sahili'nde çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

CHP Darıca'dan Atatürk Anıtı'na 29 Ekim çelengi!
29 Ekim 2020 - 13:02

Törene CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, ilçe yöneticiler, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Başkan Aktaş burada yaptığı konuşmada '' Bugün burada Cumhuriyetimizin 97. Yılını kutlamak üzere bir aradayız.Hepiniz hoş geldiniz. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği  Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. 

Cumhuriyet'te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, anlayışıyla Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanmaya başlamış, 

Böylece yurttaşlar seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur.  Devlet yönetimi, sınıfların, kişilerin ailelerin, veya bir zümrenin eline bırakılmamış doğrudan yurttaşa teslim edilmiştir.  Böylece Milletimiz yönetimde söz sahibi olmuş, Cumhuriyet ile Tornacının çocuğunun Cumhurbaşkanı, çobanın çocuğunun başbakan olmasının önü açılmıştır .

Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu, ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. 

Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.  Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir.  Cumhuriyet bize ulus olmayı, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetinin 97 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. 

Geçmişte yaşanan onca olumsuzluğa darbelere, 

Sıkı yönetimlere, gerici tüm uğraşlara rağmen millet demokrasiden ve çağdaşlaşmadan asla vazgeçmemiştir. 

Türkiye Cumhuriyetinin laik ve demokratik anlayıştan taviz vermeden, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam etmekten başka bir yolu yoktur. 

Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. 

Yeter ki bizler Atatürk'ün mirası olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım. 

Hak ve hürriyetlerden yoksun bırakılmış toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. 

Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve Devrimlerini koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. 

Bu kazanımlardan asla taviz vermeyeceğimizi yüksek sesle dile getirmeliyiz. 

Kişinin hak ve özgürlükleri ancak; Bağımsız ve demokratik bir parlamenter sistem ile güvence altında olabilir. 

Cumhuriyeti yüceltip sürdürmek hepimizin asli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetin 97. Kuruluş yıldönümünü kutlar, Başta Büyük önder Mustafa Kemal  Atatürk ve  bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum