Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca'da kongre heyecanı!

CHP Darıca'da kongre heyecanı yaşanıyor. 2 adayın yarıştığı kongrede Ebru Tayanç adaylıktan çekildiğini açıkladı, kongrede sandığa Gökhan Aktaş tek aday olarak gitti.

CHP Darıca'da kongre heyecanı!
15 Aralık 2019 - 15:50
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Darıca’da 17 Kasım tarihinde gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerinin ardından 244 delege belirlendi. Delege seçim süreci tamamlanırken mevcut İlçe Başkanı Gürer Yıldırım aday olmayacağını açıklarken bugün Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde ilçe kongresi gerçekleştirildi.  İlçe başkanlığı için Gökhan Aktaş ve Ebru Tayanç aday olurken seçim sırasında Ebru Tayanç adaylıktan çekildiğini açıkladı, kongrede sandığa Gökhan Aktaş tek aday olarak gitti.
Kongreye CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan,  İl başkanı Cengiz Sarıbay, İl kadın kolları başkanı Songül Kaya, İl gençlik kolları başkanı Emre Andız, CHP eski milletvekilleri Bekir Yurdagül, Hikmet Erenkaya, Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan, CHP İstanbul eski milletvekili ve CHP PM Üyesi Eren Erdem, CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım ve ilçe yönetimi, ilçe kadın kolları başkanı Oya Akdeniz, ilçe gençlik kolları başkanı Ümit Kızılbuğa, CHP Kocaeli eski il başkanı Ferhan Şenşoy, CHP İzmit eski ilçe başkanı Selman Yıldırım, CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, Emek Partisi Darıca İlçe Başkanı Orhan Kaya, CHP Darıca eski ilçe başkanları Selman Kösali, Baykal Kaya ve Yakup Törk HDP Darıca İlçe Eş Başkanları Erken Şık ve Zehra Keşaf, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.
 
EREN ERDEM DİVAN BAŞKANI
Gökhan Aktaş ve Ebru Tayanç’ın aday olduğu iki listenin yarıştığı kongre Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kongrede Divan başkanlığına CHP İstanbul eski milletvekili ve CHP PM Üyesi Eren Erdem seçildi. CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım bir konuşma yaparak, “Darıca’da Bu hizmeti yapabildiğim kadar yapmaktan onur duydum. Aday arkadaşlara başarılar dilerim” dedi.
 
ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ
Kongrede bir konuşma yapan  CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “İlk ilçe kongremiz Darıca. Darıca bizim için çok önemli. Bu kongrede 2 tane adayımız var. CHP’nin etik değerleri, tüzüğünün hâkim olacağına inanıyorum. Aile içinde ufak tefek tartılmalarımız oluyor. Ama bunları sonlandırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
HER ZAMAN SEÇİME ORTAĞIZ
Sarıbay’ın ardından CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’da kürsüye çıktı. Tarhan, “Kongrelerimiz Türkiye gündeminde her zaman var olur. Demokrasinin bekçisi biziz. Onun için kongrelerimiz önemlidir.” Dedi. Millet ittifakını oluşturduklarını ve  Darıca’da da başarılı olduklarını ancak  seçimi kazanamadıklarını söyleyen Tarhan,  “Ama her zaman seçime ortağız. Meclis üyelerine iyi projeleri alkışlayın diyoruz. Fatih Otağı’nın sınırında inşaat çalışması var. Tüm hafriyat otağa dökülüyor. Yaptığım açıklamama karşılık Gebze Belediye başkanı yalan söylüyor. Kısa sürede yaptığı işlerden sadece birin tanıdık bir şirkete temizlik ihalesini 66 milyon vermek olmuş.” Dedi.
 
TAYANÇ SERT KONUŞTU
Kongre sırasında kürsüye çıkan İlçe Başkan adayı Ebru Tayanç,” Ben bir kadın olarak çıktım hiç biriniz bana sahip çıkmadınız, onun ilçe toplantısına giden haindir dönektir dediniz.  Ben bu seçimde sadece ve sadece yıprandım. 15 gün içinde hiçbir şekilde yanıma gelmeyen aday benimle burada tokalaşıyor. Ben ortam karışmasın diye imzamı verdim. Seçim kampanyam başladığı sürece delege baskı altındaydı. Ben 30 senedir CHP’liyim. Burası CHP, hiç kimsenin ipoteğinde değil. Biz bu yola 3 tane kadınla çıktık. Bu yola çıkarken herkes ‘Yok bunun arkasında şu var, bu var’ dendi” dedi.
 
“UTANMADINIZ MI?
Tayanç sözlerinin devamında, “Ben birlik ve beraberlik peşindeyken bazıları kendi çıkarları menfaatleri için bir şeyler yapıyor. O beni ilgilendirmiyor. Neticede burası Cumhuriyet Halk Partisi, hepimizin yeri. Burası hepimizin yeri diyenlerin. Neden bizim kavgamız böyle? Hepsi birbirinin arkasından konuşuyor. Ben bir kadın olarak çıktım hiçbiriniz bana sahip çıkmadınız. Bir taneniz beni tebrik etmedi. ‘Onun ilçe toplantısına giden haindir, dönektir’ dediniz. Benden olmayan bertaraftır diyensiniz. Kadınlar seçimleri kazandırıyor. Beni bir tebrik bile etmediniz. Utanmadınız mı? Ben medeni cesaretimi kullandım. Ne haliniz varsa görün” ifadelerinin ardından tepki sesleri yükseldi. Olağan ilçe kongresi devam ettiği sırada ilçe başkan adayı olan Ebru Tayanç’ın ilçe başkan adaylığından son anda çekildi. 
 
GÖKHAN AKTAŞ’IN LİSTESİ

YÖNETİM KURULU ASİL

Gökhan Aktaş (Başkan), Mesut Akçam, Mert Bayraktaroğlu, Cemal Bertal, Özlem Çelik, Sedat Durmaz, Name Fidan, Zekeriya Gültekin, Serkan Güven, Ozan Kaşıkçı, Günay Köse, Turan Kuruca, Hüseyin Cihan Özaltan, Metin Öztürk, Esra Şeflek, Taner Turan, Esin Arkan
 

YÖNETİM KURULU YEDEK

Meltem Bartınlıoğlu, Muhlis Ağdaş, Ufuk Kılıç, Sinan Dolaşık, Erdal Münüklüoğlu, Ali Taşdelen, Hakan Altun, Nazan Güler, Özgür Demirci, Aynur Koçer, Gülen Aydın, Osman Hakan Şatır, Gülay Vural, Ahmet İçli, Emre Demirkal, Satı Altunay
 
İL KONGRE DELEGELERİ

Osman Adıgüzel, Tuncay Akbaba, Eşref Akbaba, Oya Akdeniz, Gökhan Aktaş, Hakan Altıparmak, Fahriye Arda, Ahmet Aydın, Serap Aydın, Sevime Bahadır, Hacıbey Balcı, Yavuz Balcı, Büşra Balıkçı, Nurettin Balıkçı, Meltem Bartınlıoğlu, Süleyman Başak, Seda Bektaş, Gülçehre Bilgin, Habip Bingöl, Satı Bozkurt, Kasım Cengiz, Atalay Çayır, Hayri Demir, Çetin Demircan, Yavuz Dursun, Arzu Durulmuş, Ercan Gökdemir, Ali İhsan Güven, Cengiz Güçer Hamşioğlu, Ali Asker Karadağ, Aydın Karataş, Baykal Kaya, Şafak Kaya, Zeynep Kayıkçı, Aylin Kırçiçek, Ümit Kızılboğa, Hüseyin Koca, Gülcemal Koçak, Selman Kösali, Dilan Kul, Nuray Küsmez, Rahime Memiş, Erdal Münüklüoğlu, Gence Özadlı, Serpil Özcan, Hüseyin Tevfik Özdinçer, Ahmet Özmet, Ali Polat, Hilmiye Selçuk, Şinasi Serdar, Dursun Şahin, Ali Taşdelen, Kenan Tazegül, Muhsin Yapa, Şevki Yıldırım