Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çayırova Kitap Fuarı'nın ikincisi törenle açıldı

Çayırova Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kitap Fuarı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kitapseverlere kapılarını açtı. 31 Ekim tarihine kadar  ziyaret edilecek fuarda Çayırova’da 1. sınıf ile 5 sınıf arasında okuyan tüm öğrencilere, kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak için 14.000 kumbara dağıtıldı.

22 Ekim 2021 - 14:02 - Güncelleme: 22 Ekim 2021 - 14:21
Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl ertelenen kitap fuarı’nın ikincisi, İki yıl aradan sonra yeniden düzenlendi.Bir birinden değerli yazar ve yayın evlerini ağırlayacak olan Çayırova kitap Fuarı’nda Türkiyenin seçkin 70 yayınevini 5 bin kitabı standlarda satışa sundu. Kitap fuarına; Bekir Develi, Serdar Tuncer, Hayati İnanç, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hatice Kübra Tongar, Erhan Afyoncu, Kahraman Tazeoğlu ve İsmail Kılıçarslan gibi birbirinden değerli ulusal ve yerel 60 yazar söyleşi, imza günü ve konferans ile renk katacak.

TASARRUF VE SORUMLULUK BİLİNCİ İÇİN 14 BİN KİTAP KUMBARASI DAĞITILDI
Kitap Fuarını açılış töreninde konuşan Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi,Eğitim ve ilim yolculuğunun temelinin kitap olduğu bilinciyle 2019 yılında bölgede yeni bir başlangıç yaptıklarını söyleyerek şu görüşlere yer verdi; 2020’de maalesef salgın koşulları sebebiyle bu fuarı gerçekleştiremedik. Ama bu yıl daha dolu bir programla fuarımızın açılışını yapıyoruz. Çayırova’da bu sene 2.si düzenlenecek olan Kitap Fuarımız bugün kapılarını hemşehrilerimize açacak ve 31 Ekim tarihine kadar kitapseverlere hizmet edecek.  İlçemizde bulunan ilköğretim öğrencilerimize tasarruf ve sorumluluk bilincini aşılamak amacıyla 14 Bin Kumbara dağıtımı gerçekleştirildi. Okumaya teşvik amacıyla ziyaretçilerin fuar alanında bulunacak kitap kumbarasına bırakacakları belli miktardaki eski okuma kitaplarına karşılık fuar alanında bulunan stantlardan yenisini temin edebilecekleri hediye kartları verilecektir. Getirilen kitaplar da geri dönüşüme kazandırılacaktır. 

BAŞKAN ÇİFTÇİ; SES GEİTRECEK BİR KİTAP FUARI OLACAK
Başkan Bünyamin Çiftçi Kocaeli’de  ilk defa kitap Fuarı düzenleyen ilçe olduklarını ifade ederek, ‘’ Bunu geleneksel hale getirmek istedik ve bugün bu fuarın ikincisini düzenliyoruz. İnşallah 2019’da attığımız bu tohum daha da yeşerecek ve önümüzdeki yıllarda ses getirecek bir kitap fuarı olacak. 2019’da 50 bin ziyaretçi ile 150 Bin kitabın satıldığı bir fuarı gerçekleştirdik. İnşallah bu süreçte de daha fazla ziyaretçi ve daha fazla kitabın tem,in edildiği bir süreç yaşayacağız. Tabii ki, 500 Bin kitabı, kitap severlerle, okumayı sevenlerle buluşturacağız. Amacımız, okumayı sevdirmek, okumanın önemini vurgulamak, çocuklarımızla, gençlerimizle, büyüklerimizle birlikte güzel dolu dolu bir kitap fuarı gerçekleştirmek’’ şeklinde konuştu.
Çayırova Kitap Fuarı’nın açılışına katılan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ve Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi daha sonra okulların kütüphanelerine bağışlanmaları için fuar içerisine konulan Kitap Kumbarası’na kitap atarak destekde bulundular.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum