Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çalıştıkları fabrikaya sendika getirmek isteyen 14 işçi işten atılınca eylem başlatıldı

Gebze'de otomobil camı üreten bir fabrikaya sendika getirmek isteyen 14 çalışan işverenin bu durumdan haberdar olmasının ardından işten atılınca Kristal -İş Sendikası Genel Başkan Vekili Faruk Aslan’la birlikte fabrika önünde eylem yaptılar.

12 Şubat 2024 - 20:16 - Güncelleme: 13 Şubat 2024 - 15:48
Köşklüçeşme Mahallesi 562. Sokak’taki  Otocam üretimi yapan bir fabrikaya sendika getirmek için örgütlenen 14 işçi, durumdan haber olan işveren tarafından işten çıkarıldı. İşten çıkarma nedeniyle  bugün akşam saatlerinde eylem yapan çalışanlara  Kristal -İş Sendikası Genel Başkan Vekili Faruk Aslan’dan destek geldi.
Fabrika önündeki eylemde konuşan Aslan, Sendikalaşmanın anayasal bir hak olduğunu ve direneceklerini söyleyerek, ‘’ Ankara’da da benzer bir şekilde 14 işçi işte çıkarıldı toplam 24 işçimiz bugün itibariyle işten çıkartılmıştır. İşçiler burada sendikamıza üye olmak istiyor. Anayasal haklarını kullanmak istiyor. Bizler işçilerin çağrısı üzerine, hukuka uygun şekilde fabrika önünde bulunuyoruz. Sendikalaşma anayasal bir haktır. Sendikalaşmayı engellemek suçtur. Örgütlenme bizim en doğal hakkımız.” dedi. 
Yapılan açıklamanın ardından sloganlar atan işçiler, haklarını alana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirterek dağıldılar



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum