Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Çağatay Yolda" gezginlerini Hayvanat Bahçesi'nde buluşturdu

Televizyonların sevilen programı “Çağatay Yolda” 20 yıldır oluşan “aile” hayranlarını Darıca, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’nde buluşturdu

"Çağatay Yolda" gezginlerini Hayvanat Bahçesi'nde buluşturdu
01 Kasım 2013 - 10:12
 Çağatay Şahin'in kurduğu sevgi, dostluk ve gezi platformunda yer alan ve onunla birlikte yollara düşen gezginlerden oluşan 15 bin kişilik aileyi temsilen 220 kişilik bir grup, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi’ni gezdi..
 
ÇAĞATAY YOLDA AİLESİ OLUŞTU
20 yıldır ekranlarda çizgisinden ödün vermeden, samimi ve sevimli üslubuyla izleyicinin sevgisini kazanan, yeni gezi programlarının ilham kaynağı, başarılı ve sevilen tv Programcısı Çağatay Şahin, 2005 yılında kurduğu Çağatay Yolda ailesiyle her geçen gün büyümeye devam ediyor. Her meslek ve yaş grubundan "Aile" adını verdikleri birliktelikleriyle, geziler, etkinlikler, buluşmalar ve sosyal sorumluluk projelerine imza atan grup son yıllarda kamuoyunda oldukça bilinir ve popüler hale geldi.
 
KÜBA VE HİNDİSTAN PROGRAMI YAPILDI 
“Çağatay Yolda” programı Çağatay Şahin ve Serpil Türkekul tarafından hazırlanıyor. Birlikte ekrana çıkan Şahin ve Türkekul kendileriyle ülkemizi ve dünyayı beraber gezmek isteyen gezginlerle birlikte yol alıyorlar. Bu yıl içinde Küba'ya ve Hindistan Holi Festivaline katılan grup, dünyanın dört bir köşesini birlikte keşfediyor. Önümüzdeki ayların programında ise Maldivler gezisi bulunuyor.
 
AKVARYUMLAR BİRLİĞİ TAM ÜYESİ 
Ailenin hep birlikte gezdiği; Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 80 dönümlük alanda, 255 farklı tür ve 3000 adedi aşkın canlı nüfusu ile ülkemizin en çok türe sahip hayvanat bahçesi. Ayrıca 600'e yakın bitki türü ve 8.000'i aşkın adedi ile, Türkiye'nin sayılı botanik parkları arasında. Ülkemizin ilk EAZA – Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği tam üyesi olan parkımız, bu birliğin getirdiği kalite ve uygulama standartlarını her dönem daha da iyileştirmekte ve geliştirmekte.
2008 yılında kaybettiğimiz, ünlü işadamı Faruk Yalçın tarafından kurulan Hayvanat Bahçesi bugüne kadar ülkemizden ve dünyadan birçok konuğun akınına uğradı. Hayvanat Bahçesine yaklaşık 20 yıldır büyük emekler veren, artık tüm canlılarla adeta çok iyi bir arkadaş olan Genel Müdür Yücel Yılmaz ‘’Doğa ve çevreyle dost, hayvan ve bitkileri seven, koruyan bir dünya’’ için çabaladıklarını söylüyor.
 
3000 CANLIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR
Kocaeli, İstanbul, Düzce, Sakarya ve Tekirdağ illerini hedeflenerek, parka çok daha fazla ziyaretçi çekilmesi, yapılan eğitsel, kültürel aktivitelerin sayısının arttırılması ve yayılmasıyla, doğa ve çevre koruma bilinci yüksek, hayvan ve bitki sevgisi dolu çocuklar ve gençlerin sayısının da çoğaltılması ana hedefler arasında. Yıllardır zorlu ve sıkıntılı imkanlarla ayakta kalmaya çalışan ve 3000 canlıya ev sahipliği yapan bu yuvaya destek olmak isteyenler http://www.farukyalcinzoo.com/  adresine girerek sayfadaki yönlendirmelerle katkıda bulunabilirler..
Çağatay Yolda Ailesinden 220 kişinin katıldığı Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ziyaretinde üyeler arasında aynı zamanda "En Eğlenceli Fotoğraf" Yarışması da yapıldı. Ve ortaya çok renkli görüntüler çıktı.