Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cafer Kara; Darıca benim en büyük sevdam!

Darıcalı sevdalısı iş insanı Cafer Kara, Darıca Dergisi'ne iş hayatını, Darıca Gençlerbirliği sevgisini, hayalindaki Darıca'yı ve gelecek planlarını anlattı.

Cafer Kara; Darıca benim en büyük sevdam!
01 Nisan 2021 - 14:12
Darıca'da doğup büyüyen ve Darıcalılık bilincini tüm şehir halkına aşılamak için gece gündüz çalışan iş insanı Cafer Kara, dergimize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pandemi döneminde daha fazla istihdam sağladıklarını belirten Cafer Kara ''Pandemi döneminde tüm şirketler sorun yaşadı. Ancak biz bu durumdan fazla etkilenmedik. Çünkü o zamanlar yeni kurmuş olduğumuz Jet Teslim firmasıyla lojistik depolama personelleri istihdamını sağladım. Halen personel almaya da devam ediyoruz. Pandemi de insanlar online satışlarla alışveriş yaptılar. Kargolu satışlar artık yeni bir ticareti doğurdu. Biz ayrıca Next Yapı firmamızla beraber özellikle yine pandemi döneminde çok sayıda bahçeli villa inşaa edip, sattık. Bayramoğlu'nda yaptığımız yapılar halen önemli derecede ilgi görüyor'' dedi.

İNSANLARA DAİMA YARDIMCI OLMALIYIZ
Hayırseverliği ile de tanınan Cafer Kara ''Alsa Group olarak daima insanlarımızın yanında olduk. Çok sayıda maske ve temizlik ürünleri dağttık. Geçtiğimiz aylarda hayırsever dostlarımızla beraber Kars'ta 500 çocuğumuza kışlık ürünler ve oyuncaklar hediye ettik. İnsanlarımız kazandıklarının en az yüzde 20'sini hayır işlerine adamalı. Bir gün gardrobumu açtığımda çok sayıda kıyafetimin olduğunu gördüm. O an düşündüm neden bu kadar kıyafetim var diye. Ben dolabımın hepsini boşaltarak dağıttım. Artık az sayıda kıyafet kullanıyorum. Saçma sapan şeylere harcama yapmıyorum. Bunun yerine ihtiyacı olan insanları bulup, onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdi artık daha farklı bir gözle bakıyorum herşeye. Biz insanlara daha çok yardımcı olmalıyız. Emin olun herkes birbirine yardımcı olursa, o zaman bu dünyada herşey daha da güzel olur'' şeklinde konuştu.

BAYRAMOĞLU ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK
Darıca'nın inanılmaz bir şekilde büyüdüğünü belirten iş insanı Cafer Kara, ''Çevremdeki dostlarımın hep iyi olmasını istiyorum. Ben Darıcalıyım. Burada doğup,  burada büyüdüm. Burası çok özel ve çok güzel bir yer. 5 yıl içerisinde Darıca daha da marka bir şehir olacak.  Darıca'nın konumu çok farklı. İstanbul ve Kocaeli'nin arasında toplam 20 milyon insanın güzergahında olan bir şehir. İstanbul artık bu taraflara gelmeye başladı. Eskiden Bayramoğlu herkesin imrendiği bir semtti. Göreeceksiniz ki 4-5 yıl içerisinde Bayramoğlu eski şaşalı günlerine dönecek. Tuzla artık ofislerin olduğu bir ilçe haline geldi. Tuzla-Bayramoğlu Sahil Yolu'nun yapılmasıyla beraber özellikle Tuzla'daki insanlar Bayramoğlu'na taşınacak. Bayramoğlu herkesin oturabileceği, huzurlu bir semt olacak. Dünyada 15 ülkeyi ziyaret ettim. İnanın gittikten 10-15 gün sonra Darıca'yı çok özlüyorum.
Darıca halkı, kentleşme adına Darıcalı olma bilinci adına daha da kenetlenmeli. Bu şehir bizim. Konumu itibariyle Darıca, bir çok il ve ilçeden önemli bir yerde'' dedi.

DARICA'YI DAHA MARKA BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMELİYİZ
Darıca'ya mutlaka bir deniz istasyonu yapılması gerektiğini de açıklayan Cafer Kara, ''Bizler geleceği görmek zorundayız. Bu şehir büyük bir potansiyele sahip. Yerimizde saymadan çok farklı ve basit projelerle şehrimizi daha da marka haline getirmeliyiz. Örnek vermek gerekirse, Bayramoğlu'na bir deniz istasyonu kurup, İstanbul'a artık yolcu feribotlarıyla yolculuk yapmalıyız. Günde tek sefer gidiş dönüş olsa bile Darıca-Kadıköy arası deniz trafiğini kullanmak bu şehre yapılacak en güzel yatırımlardan biridir. Darıca Hayvanat Bahçesi, plajları, büyük parkları ve sahilleriyle İstanbul'da çok nam salmış bir kent. İstanbullular haftasonu Darıca'ya adeta akın ediyor. Temiz havası ve doğası ile herkesi cezbediyor. Geleceği görmek ve insanları ilçemize çekmek için bu deniz istasyonu projesi hayata geçmeli. Zaten 20 yıl içerisinde artık Türkiye'de deniz üstü projeler hayata geçecek. Bizler bu denizyolu projeleriyle inanılmaz derecede gelişebiliriz.  Ben Darıca Belediye Başkanımız Muzaffer Bıyık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a bir ricada bulunmak istiyorum. Gelin bu deniz istasyonunu Bayramoğlu'da veya Balyanoz Koyu'nda faaliyete geçirelim. Hem Darıca halkı hem de İstanbul halkı feribot ile ulaşım sağlasın'' ifadelerini kullandı.

TRAFİK EN BÜYÜK SORUN
Artık Darıca'da katlı otoparkların olması gerektiğinin altını çizen Cafer Kara, ''Darıca'da ana yollar ve ana caddelerde değişim olmalı. Bazı yerlerde trafiğe kapalı alanlar olmalı. Tek yönlü trafik sistemine geçmeliyiz. Aşıroğlu Caddesi'ndeki yapılan son projede trafik daha da büyüdü. Burası tek yönlü hale gelmeli. Özellikle Aşıroğlu, Fatih Sultan Mehmet ve İstasyon Caddeleri'nde katlı otoparklar inşaa edilmeli. Ana güzergahdaki yollara park edilen araçlar emniyet tarafından uyarılmalı ve ceza-i işlemler yapılmalı. Maalesef bizim insanımız araçlarını adeta yolun ortasına park eder duruma gelmişler. Bu alınacak önlemlerle emin olun 2-3 seneye Darıca'daki trafik rahatlama durumuna gelir. Darıca'da büyük bir park bilinçsizliği var. Bu sorunu el ele verip çözebiliriz'' diyerek bu sorunların önemli ve basit yatırımlar yapılarak çözüleceğini belirtti.

DARICA G.B BİR SEVDADIR
Aynı zamanda Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Derneği Başkanlığını da yürüten Cafer Kara, ''Darıca Gençlerbirliği bu şehrin en büyük markası. Şehir takımları, o şehrin vizyonudur, herşeyidir. Ben ayrıca Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Derneği'nin de başkanlığı yürütüyorum. Darıca Gençlerbirliği A.Ş, Darıca Gençlerbirliği Spor Kulübü Derneği, Darıca Gençlerbirliği Taraftarlar Derneği, şehir dernekleri ve STK'lar ortak proje yapmalılar. Örneğin yılın bir gününü kuruluş yıldönümümüz olarak tüm şehir kutlamalıyız. Yılda en az 4 aktivite yapmalıyız. Darıca'nın belli yerlerine kulübümüzün sembollerini veya logolarını yerleştirmeliyiz. Darıca sahilindeki o kartal heykelinin orada kulübümüzün dev büyük armasını görmek isteriz. Darıcalı olma bilinci ile hareket etmeliyiz. Bu takım halkın takımı. Bizim takımımız. Almanya veya Fransa gibi şehirlerdeki semt takımları, insanların o şehirdeki haftasonunda bir araya geldikleri bir etkinliktir.  Ayrıca Darıca G.B sadece Darıca'nın değil, Gebze, Çayırova, Dilovası, Beylikbağı gibi toplam 1.5 milyon nüfusa sahip bölgenin tek profesyonel takımıdır. Bölgenin yüz akıdır. Bu takım hiç bir zaman sahipsiz bırakılmamalı. Futbol bir aşktır. Sosyalleşmedir, paylaşmaktır. Hepimizin bu markaya sahip çıkması gerekiyor. Ortak projeler yapıp, takımımıza daha da destek vermeliyiz. Esnaf ve iş insanlarını bu takıma karşı daha da teşvik etmeliyiz. Darıcalılar futbolu gerçekten çok seviyor. 1934 yılında kurulmuş bir takımdan bahsediyoruz. Bu yüzden Darıca Gençlerbirliği takımı bizim için bir ruhtur, bir sevdadır'' dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum