Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir'den arıtma için dev bütçe!

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin atık sularının yüzde 65’inin ileri, yüzde 35’inin ise biyolojik arıtmadan geçerek Marmara Denizine deşarj edildiğini belirtti

Büyükşehir'den arıtma için dev bütçe!
16 Ekim 2021 - 14:25 - Güncelleme: 18 Ekim 2021 - 12:33

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Büyükakın, katıldığı Ülke TV'de 'Başkanlar Konuşuyor' programında müsilaj ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Marmara Denizi'ne günde 4,3 milyon metreküp evsel atığın deşarj edildiğini söyleyen Büyükakın, yanlış tarım faaliyetlerinin de müsilajın oluşumuna katkı verdiğini belirtti. Kocaeli’nin atıklarının yüzde 65’inin ileri biyolojik, yüzde 35’inin ise biyolojik arıtmadan geçtiğini söyleyen Büyükakın, tüm atık suları ileri biyolojik arıtma yapmak için 700 milyon lira bütçe ayırdıklarını kaydetti.
Müsilajı oluşturan mikroorganizmaların azot ve fosfordan beslendiğini belirten Büyükakın, “Azot ve fosfor salınımını engellemek için mutlaka ileri biyolojik arıtma yapmak gerekiyor. Şu anda Marmara Denizi'ne deşarj edilen evsel atıkların yüzde 53’ü ön arıtma ile veriliyor. Marmara’nın temizlenmesi için öncelikle ileri biyolojik arıtmaları tamamlamak lazım. Temizlik çalışmaları için en az 4 yıla daha ihtiyaç var. Biz Kocaeli olarak tek damla suyu ön arıtma ile denize deşarj etmiyoruz. Atık sularımızın yüzde 65’ini ileri biyolojik arıtmadan, yüzde 35’ini ise biyolojik arıtmadan geçiriyoruz. Biyolojik arıtma yaptığımız yüzde 35’lik kısmı ileri biyolojik arıtmaya dönüştürmek için 700 milyon lira bütçe ayırdık” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum