Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükşehir'de komisyon seçimleri yapıldı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Toplantısı’nda, Büyükşehir meclisinde bir yıl görev yapacak ihtisas komisyonları, encümen üyeleri, katip üyeleri ve başkanvekillerinin seçimi yapıldı

Büyükşehir'de komisyon seçimleri yapıldı
16 Nisan 2021 - 11:57
Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclisi dün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda yerel seçim kanunları gereği iki yıllık görev süresinin tamamlanmasının ardından meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri, katip üyeleri, encümen üyeleri ve komisyon üyeleri yeniden seçildi.  
Yapılan seçimlerde başkanvekilleri, katip üyeleri ve encümen üyeleri gizli oyla seçilirken, ihtisas komisyonları ise açık oyla seçildi. Yapılan seçimlerde birinci başkanvekili Zinnur Büyükgöz, ikinci başkanvekili İsmail Yıldırım önerildi. Yapılan gizli oylamada Zinnur Büyükgöz 56, İsmail Yıldırım 54 oy alarak seçildi.  
Toplantıda meclis 1. ve 2. başkan vekili seçimi, katip üyeleri seçimi, encümen üyeleri seçimi ve ihtisas komisyonları kurulması ve seçimleri yapıldı. Meclis birinci ve ikinci başkan vekilliklerine Zinnur Büyükgöz (56 oy) ve İsmail Yıldırım (54 oy) seçilirken katip üyelerinin seçiminde Berna Abiş (54 oy) ve Fatmanur Çelik (52 oy) asıl üye olarak seçildi. Katip üyeliklerin yedeğine Güzin Taştekin (46 oy) ve Güler Şahin Gençay (44 oy) seçildi. Encümen üyeliklerine ise Fikret Hocaoğlu ( İzmit) Fatmanur Çelik (Çayırova) Bülent Koçak (Darıca) Emine Özdemir ( Kartepe) Ertan Peker (Körfez) seçildi. Akabinde 7’şer üyeden oluşan komisyonlar bir yıllığına seçildi.

KOMİSYON SEÇİMLERİ TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan ayı toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda meclis 1. ve 2. başkan vekili seçimi, katip üyeleri seçimi, encümen üyeleri seçimi ve ihtisas komisyonları kurulması ve seçimleri yapıldı. Meclis birinci ve ikinci başkan vekilliklerine Zinnur Büyükgöz (56 oy) ve İsmail Yıldırım (54 oy) seçilirken Katip üyelerinin seçiminde Berna Abiş (54 oy) ve Fatmanur Çelik (52 oy) asıl üye olarak seçildi. Katip üyeliklerin yedeğine Güzin Taştekin (46 oy) ve Güler Şahin Gençay (44 oy)seçildi. Encümen üyeliklerine ise Fikret Hocaoğlu(İzmit), Fatmanur Çelik (Çayırova) Bülent Koçak (Darıca) Emine Özdemir (Kartepe)Ertan Peker (Körfez) seçildi. Akabinde 7’şer üyeden oluşan komisyonlar bir yıllığına seçildi. Komisyon seçim sonuçları şöyle:

İHTİSAS KOMİSYONLARI

İmar ve Bayındırlık Komisyonu

Sadullah Keleş, Orhan Tanış, Selattin Kabadayıoğlu, Mustafa Soydabaş, Hasan Soba, Özkan Özdikmen, Enes Aydınlı

Plan ve Bütçe Komisyonu

Berna Abiş, Hasan Numan Tonka, Ali Karakaş, Mahmut Yandık, İbrahim Şirin, İbrahim Çırpan, Özgür Yılmaz

Çevre ve Sağlık Komisyonu

Hasan Soba, Nurcan Acaroğlu Göktaş, Adem Çarıkçı, Cüneyt Atalay, Abdullatif Özkan, Ahmet Özüer, Mehmet Olhan.

Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu

Baki Özdemir, Emre Kahraman, Oğuzhan Artut, Zafer Alkan, İsmail Ramazanoğlu, Özhan Kurt, Fevzi Canbaz

Ulaşım Komisyonu

Faruk Denli, Ahmet Utaş, Burak Fidan, Hamza Macit, Halil İbrahim Başçiftçi, Mehmet Olhan

Hukuk Komisyonu

İrfan Kurt, Sadettin Arıkboğa, Özlem Çankaya, Güler Şahin Gençay, Eda Açıkyol, Ömer Faruk Barış, Nurettin Hoylan

İsimlendirme Komisyonu

Mesut Çetinkaya, Nevin Serra Demirkol, Burak Fidan, Ertan Peker, Selim Özcan, Sertan Tunçel, İsmail Aysu

Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonu

Ayşe Şiranun, Eda Açıkyol, Fatmanur Çelik, Emine Özdemir, Nurcan Acaroğlu, Nevin Serra Demirkol, Göknur Bektaş

Sosyal Hizmetler ve Halkla İlişkiler Komisyonu

Serpil Yılmaz, Güzin Taştekin, Ahmet Hakan Hocaoğlu, Cüneyt Atalay, Mustafa Gebeş, Göknur Bektaş, İsmet Gürler


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum