Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyüklere karşı tek başına

Geçen yıl Kocaeli’de kupaları toplayan Darıca GB, bu yıl alt yapılar da büyük kulüplere karşı mücadele edecek. Sarı-yeşilli gençler önümüzdeki sezon Türkiye vitrininde boy gösterecekler.

Büyüklere karşı tek başına
30 Ağustos 2012 - 13:21
  ALTUNTAŞ ÇOK İSTEMİŞTİ
Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Akademi Lig’e katılım için açıklanan şartların tamamını yerine getiren ve yaz aylarında sıkı çalışarak, Darıca GB’nin bu liglere dahil olması için büyük uğraş veren Hasan Altuntaş, Akademi Lig vizesini aldı. Yeni sezon da büyük kulüplere karşı mücadele verecek Darıca GB’de alt yapı sorumlusu Hasan Altuntaş’ın yükü iki kat daha ağır oldu. Kocaeli’de tüm yaş grupların da kupa alan, şampiyonluklar yaşayan Darıca GB, Akademi Lig’de İstanbul, Bursa ve Sakarya’nın profesyonel lig temsilcileri ile mücadele edecek. Kocaeli’den sadece 2. Lig ekibi Körfez FK ile Darıca GB’nin dahil olduğu Akademi Lig’de PTT 1. Lig ve Süper Lig temsilcileri ile 2. Lig ve 3. Lig takımları mücadele ediyor.
 
GENÇLERE ‘TRANSFER’ İMKANI
Akademi Lig bir anlamda ‘Türkiye Vitrini’ olarak ta kabul ediyor. Alt Yapısı’na büyük önem veren bir çok Süper Lig ekibi bu ligi yakın takibe alacak. Ayrıca son yıllar da Türkiye Futbol Federasyonu’da alt yapılara aşırı ilgi gösteriyor. Her yaş grubunda Milli Takımlar oluşturan ve bu ekiplerin sürekli Uluslararası maçlar yapmasını sağlayan Federasyon’da Akademi Lig’i yakın takibe alacak. 
Hasan Altuntaş, Akademi Lig’in her oyuncu için büyük şans olduğuna dikkat çekerek, “Yetenekli olan futbolcu, çok çalışsın, kendini göstersin ve genç yaşta transfer yapsın. Bu lig sporculara bu şansı tanıyor. Ayrıca bize de daha güçlü ekiplerle mücadele ederek, A Takıma hazır ve kaliteli oyuncular çıkartmamız için bir şans oluyor. Bu lige katılımımızı sağlayan ve katılım sürecinde Darıca Belediyesi’nin tüm imkanlarını seferber eden Başkanımız Sayın Şükrü Karabacak, gençlerimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.
türk adult forum