Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Büyükakın; Kadınlar bizim geleceğimizdir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, tüm kadınların Dünya Çalışan Kadınlar Gününü kutlayarak “Aile bağının en nadide öğesi kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin ve terörün sona erdiği esenlik dolu günler diliyorum. Kadınlar bizim geleceğimizdir.” dedi

Büyükakın; Kadınlar bizim geleceğimizdir
07 Mart 2022 - 12:26 - Güncelleme: 09 Mart 2022 - 11:14
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında kadının ülkenin geleceği için önemli bir potansiyel güç olduğuna vurgu yapan Başkan Büyükakın, “Devletimizin ve hükümetimizin kadınlarımıza yönelik çıkardığı pozitif ayrımcılıklı yasalar kadınlarımıza sosyal yaşamda ve iş hayatında pek çok üstünlükler sağlamaktadır” dedi. Başkan Büyükakın şöyle devam etti:
İnsanlık tarihinin başlangıcından bugüne kadınlarımız, geleceğimizin asıl mimarları oldu. Ailemizin şefkatli yürekleri kadınlarımız, yetiştirdiği nesiller ile insanlığa imzalarını attı. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun, hem ailenin temelidir. Bir anne olarak, bir eş olarak, bir evlat olarak kadın; toplumu dönüştüren ülkeye istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa ülke de mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, ülke o kadar umut içindedir. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf muamele yapan ülkeler asla ilerleyemezler.
Güçlü bir ülke, güçlü bir millet, huzurlu bir toplum olabilmenin öncelikli şartı, güçlü bir aile yapısına sahip olmaktır. Aile bağları çözülmüş bir toplum, bir devlet ne kadar zengin, ne kadar müreffeh olursa olsun ayakta kalamaz. Toplumun nüvesi, kilit taşı, mayası ailemiz ve aile bağının en nadide öğesi kadınlarımız gerek dinimiz, gerekse de kültürümüzün kutsal emanetleridir.
Kadınların haklarına geçmişten bu yana önem vermiş olan ülkemizde son yıllarda kadın-erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda atılan adımlar, ülkemizin uluslararası insan hakları standartlarına erişmesini sağlamakla kalmamış, özellikle son dönemde bölgemizdeki birçok ülkeye örnek teşkil edebilecek niteliklere sahip olmamıza imkân tanımıştır. Kadınların başta iş dünyası olmak üzere sosyal, kültürel ve siyasi hayata katılımları son yıllarda çok önemli bir ivme kazanmıştır.
Bu duygularla, bütün hemşehrilerimin ve kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tekrar kutluyor, sevinç, başarı, huzur ve mutluluklar diliyorum.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum