Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bu okul büyük fark yaratacak!

Yüzde yüz eğitim destekli, tamamen ücretsiz Yat İnşa ve İnşaat Teknolojileri Liseleri yakın zamanda Bodrum’la buluşuyor.

Bu okul büyük fark yaratacak!
21 Ocak 2021 - 00:44
Son zamanda eğitime yaptığı yatırımlarla fark yaratan Kale Okulları, Bodrum’da bir rüyayı gerçekleştiriyor. Bodrum’un yat imalatında dünyadaki saygın yerini göz önüne alan Kale Okulları, ilçeye Yat İnşa Lisesi’ni kazandırıyor. Kale ayrıca yine inşaat sektöründe ki konumu itibariyle Bodrum’a büyük yarar sağlayacak İnşaat Teknolojileri Lisesi’ni de hayat geçiriyor. Bu sayede eğitime katkı sağlayacak olan Kale Okulları, açacağı iki liseyle istihdamı arttırarak Bodrum’un ekonomisi ve gelişimine de katkı sağlamayı amaçlıyor. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın sürecinin Türkiye’de mesleki eğitimin gerçek kabiliyetini çok net bir şekilde görmeye imkan sağladığını kaydederek, meslek liselerinin önemine vurgu yapmıştı. Hatta meslek liselerinin Ar-Ge merkezleri ile ilişkilendirilmesini sağladıklarını dünyanın tedarik sorunlarına yönelik cevap oluşturduklarını cümlelerine eklemişti. Milli Eğitim Bakanı’nın bu sözleri, Kale Okulları’nın bu yöndeki yatırımlarının eğitim camiası ve ara eleman ihityacı için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha ortaya koydu. 

Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak, eğitim yatırımlarına devam edeceklerini, bu yönde Bodrum’da iki liseyi faaliyete geçirmekten dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek; "Türkiye genelinde bir çok ilde olduğu gibi Bodrum’da da meslek liselerine yatırım yapıyoruz. Açılacak olan Yat İnşa ve İnşaat Teknolojileri Liseleri ile Bodrum’da önemli bir açığın giderilmesine katkı sağlayıp, bölgede istihdamı destekleyeceğiz. Eğitim alanında tecrübemizi Bodrum’la buluşturmaktan çok mutluyuz. Bodrumlu öğrencilerimizle buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum