Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bizimkiler, Kuşadası'nda ikinci oldu!

Türkiye Atletizm Federasyonu 2020 yılı faaliyet takviminde yer alan Turkcell Kulüpler Kros Ligi yarışmalarında Darıca Eğitim ve Spor Kulübü takım halinde ikinci oldu. Yarışmaları Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ta takip etti.

Bizimkiler, Kuşadası'nda ikinci oldu!
10 Şubat 2020 - 11:34
Turkcell Kulüpler Kros Ligi Yarışmaları ikinci kademe yarışları Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde Kuşadası Adagöl Kros Parkurunda gerçekleştirildi. 
Türkiye Atletizm Federasyonu 2020 yılı faaliyet takviminde yer alan Turkcell Kulüpler Kros Ligi yarışmaları U20 ve büyükler olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Derece elde eden sporcular 29 Şubat 2020 tarihinde Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yapılacak final yarışmalarına katılacaklar. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 350 sporcunun katıldığı kros yarışmaları U20 kadınlar kategorisinde mücadele eden olan sporcular 4 kilometre U 20 erkekler 6 kilometre, büyük kadınlar 6 kilometre ve büyük erkekler 10 kilometre koştular. 
İstanbul BBSK'nin 42 puanla lider olduğu yarışmalarda Ankara EGO ise 46 puanla ikinci, 116 puana sahip İstanbul Beştelsiz ise üçüncü sırada yer aldı. Büyük kadınlarda da Kasımpaşa toplam 44 puanla lider ve İstanbul BBSK'de ikinci oldu. Kros Ligi’nde U20 kategorisi kadınlar liginde liderlik Fenerbahçe'nin olurken, ENKA ise ikinci sırada yer buldu. 
U20 Erkekler kategorisinde 5.69 km. koşan ferdi sporculardan Ayetullah Aslanhan (Fenerbahçe) 17.59 dk. derecesi ile 1'inci, Devrim Kazan (İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü) 18.01 dk. derecesi ile 2'nci ve Ömer Amaçtan (Kocaeli Darıca Belediyesi Eğitim Spor) 18.02 dk. derecesi ile 3'üncü oldu. Takım sıralamasında 1'inci Fenerbahçe Spor Kulübü, 2'nci Kocaeli Darıca Belediyesi Eğitim youtube haberleri Spor ve 3'üncü İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü oldu. Son kademe öncesinde Fenerbahçe’nin 46, temsilcimiz Darıca Belediyesi’nin ise 47 puanı bulunuyordu. U20 Ligi’nde üçüncü sırada ise 79 puanla İstanbul BBSK oldu. Kategorilerinde derece elde eden sporculara Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından madalya takdim edildi. Madalya törenine Spor Şube Müdürü Serdar Küçük, Okul Sporları Şube Müdürü Özgür Akgül, Kuşadası Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Vekili Muhsin Kaplan takdim etti.