Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Bıyık; Kardeşlerimle, bazen babamıza kızıyorduk

Yaklaşık olarak 6 ay önce gazetemize verdiği röportajda yaşamından kesitler anlatan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, geçtiğimiz Kadir Gecesi’nde hayatını kaybeden babası Merhum Hacı Ahmet Bıyık’a geniş yer vermiş ve babasının disiplini sayesinde hem ticarette, hem de siyasette başarılı olduğunu kaydetmişti.

02 Mayıs 2022 - 16:18
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, gazetemize yaklaşık olarak 6 ay önce verdiği röportajında, çocukluk ile gençlik yıllarındaki hayatı ve siyasete nasıl atıldığını anlatırken, hem ticarette, hem de siyasette babası Merhum Hacı Ahmet Bıyık’ın kendisine nasıl olumlu yönde etki yaptığını vurgulamıştı.

FIRINDA USTA BİZİ EZERDİ, MEĞER SE TALİMATI BABAM VERMİŞ

Başkan Bıyık, gençlik yıllarında kendilerine ait fırında çalışırken normal işçiden daha da çok çalıştırıldığını ve usta tarafından sürekli ezildiğini belirterek, ‘’Biz asıl gerçeği daha sonradan öğrendik, meğer se tüm bunlar babamın talimatıyla yapılmış, yani işçi kafasına göre patronun oğlunu ezmemiş’’ dedi.

KARDEŞLERİMLE BİRLİKTE BABAMIZA ÇOK KIZIYORDUK

Babaları Merhum Hacı Ahmet Bıyık’ın kendilerini bu şekilde yetiştirdiğini de  sözlerine ekleyen Başkan Muzaffer Bıyık, yaşıtlarının sokaklarda top oynadığı, gezip dolaştığı, Bayramoğlu’na yüzmeye giddikleri dönemde kardeşleriyle birlikte ekmek fırınında çalıştıklarını söyledi.
O günün şartlarında babalarına çok kızdıklarını da ifade eden Bıyık, ‘’ Neden el alemin babaları çocuklarını gezdirip dolaştırıyor, top oynatıyor, vakit ayırıyor ? Onlar da benim gibi bir öğrenci, onlar da liseye gidiyor, aynı akranlarız, neden biz de onlar gibi yaşamıyoruz? O günün şartlarında açıkçası babamıza çok kızıyorduk.’’ şeklinde konuşarak sitem ettiklerini kaydetmişti.
Geçen yılların ardından hayata başladıklarında ise babaları Merhum Hacı Ahmet Bıyık’ın kendilerine ne kadar önemli bir işi emanet ettğini anladıklarını söyleyen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ‘’ Şimdi de ‘ İyiki de öyle yapmış, iyiki de çocukken bizi ticarete alıştırmış’ diyoruz’’ şeklinde konuşmuştu.

TİCARET KOLAY DEĞİL AMA ALLAH RAZI OLSUN,
ÖNÜMÜZDE HEP DAĞ GİBİ BABAMIZ VARDI


Esnaf bir babanın, esnaf bir çocuğu olma noktasında yetiştirildiğini ifade eden Bıyık, ‘’ Allah’a şükürler olsun, bizim adımıza belki yoğun bir süreç geçirdik ama benim hayatıma dair çok büyük kazanımlar oldu.Mesleğe çekirdekten yetiştim, en ince işlerini de yaptım. Evet ticaret kolay değil, Allah Razı olsun, önümüzde hep babamız vardı, o bizim için çok önemli bir dağdı. Babamızdan dolayı hiç bir zaman işlerin ters gideceğini düşünmüyorduk, çünkü arkamızda babamız vardı, biz hep böyle bildik’’ diyerek babalarının yetiştirilmelerinde ne derece önemli bir rol aynadığının altını çizmişti.
Babası Hacı Ahmet Bıyık’ın kendisi henüz dünyaya gelmeden 9 yıl önce 1968 yılında Darıca’ya geldiğini, Çayırova ve Darıca’da 53 yıllık çok eski ticari geçmişi olan biri.’’ dedi

4 KARDEŞ HEPİMİZ AYNI DİSİPLİNLE BÜYÜTÜLDÜK
 
Belediye başkanı olduktan sonra fırıncılıktan koptuğunu hatırlatan Muzaffer Bıyık, ama bu süreçte dahi babasının ticaretle ilgili kardeşleri ve kendisine çocukluk ve gençlik yıllarında olduğu gibi sürekli tecrübelerini paylaştığını belirterek, ‘’ Bu, gerçekten bizim için bulunmaz bir nimet. Böyle ticari disiplini olan bir babanın oğlu olmak bizim için ticarette en önemli kazanım bence. Nesilden nesile aktarılan ticaretlerde bazen tökezlenebiliyor, bunların örnekleri maalesef var, Allah kimsenin başına vermesin babadan kalan mal batırılabiliyor. Bizi o küçüklükteki disiplinli yetiştirmesi bizim için çok önemli bir kaynak. Sadece şahsım için değil, 4 kardeşimizin 4’ü de aynı tezgahtan geçti. Ben dahil biz toplam 4 kardeşiz, hepimiz aynı disiplinle büyüdük ve hâlâ da o disiplinlinin vermiş olduğı etkilerle ticaretimizi yürütüyoruz’’ dedi


EVLİYKEN BİLE EVE KAFANA GÖRE İSTEDİĞİN SAATLERDE GİREMEZSİN

Babasının yönlendirmesi sonucu siyasete girdiğini söyleyen Başkan Muzaffer Bıyık, evin en küçük çocuğu olması nedeniyle babasının kendisini uygun gördüğünü belirterek, ‘’ Gerçekten çok disiplinli yetiştirildik, kafana göre öyle her hangi bir saatte giremezsin, evliyken bile bunu yapamazsın. Ancak ben siyasete girdikten sonra biraz böyle akşam saatleri programlar şunlar bunlardan dolayı biraz işimize mesafe koyduk. Yoksa biz, hayatı işiyle ve eşiyle entegre olmuş bir yaşantı içindeyiz. Kısacası siyasete girişimiz Ekrem abinin daveti, babamın da onayıyla oldu.’’ dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum