Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

BİLKAR'da başkan yeniden Dikkatli oldu

BİLKAR’ın 24’ncü olağan genel kurulunda başkanlığa yeniden Serdar Dikkatli seçildi. Dikkatli, “BİLKAR halk için kültür sanat yolunda devam ediyor” dedi

BİLKAR'da başkan yeniden Dikkatli oldu
27 Haziran 2022 - 10:08
Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü, Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın 24’ncü olağan kongresi gerçekleşti. BİLKAR’da gerçekleşen kongrede seçime tek listeyle gidildi. Başkanlığa yeniden Serdar Dikkatli seçilirken Dikkatli başkanlığındaki yönetimde Abbas Kırçıl, Derya Ağdaş, Meryem Meriç Atalay ve Fatih Erdaş yer aldı. Bakanlık temsilcisi Bülent Dinçer Saygı nezaretinde gerçekleşen kongrede divan Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek ve Gökhan Bütün’den oluştu. Kongrede Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kültür sanata katkısı bulunan, günümüzde aramızda olmayan kişilere saygı duruşu ile başladı.

SOMUT BİÇİMDE ORTAYA ÇIKTI

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli kongrede yaptığı konuşmada hayatın çok yönlü zorlaştığı günümüzdeki kriz koşullarında bir muhasebe yapmak zorunluluğu doğduğunu belirtip, “BİLKAR halk için kültür sanat yolunda devam ediyor” dedi. BİLKAR’ın atölyelerinde yaptığı çalışmalar ve üretimlerin somut biçimde ortaya çıktığını kaydeden Dikkatli, “BİLKAR, Türkiye’nin nitelikli sanat kültür insanlarını, müzik ve tiyatro gruplarını Gebze’ye getirerek sanatı ve kültürü gücü oranında toplumsallaştırmıştır. BİLKAR çoğulcu, demokratik, kapsayıcı ve halkla birlikte yapılan çalışmaların karşılık bulduğunu göstermiştir” diye konuştu. Dikkatli ayrıca özetle şunları kaydetti:

TER VE EMEKLE

“BİLKAR kuruluş günlerinden bugüne her şeyi ter ve emekle yapmıştır. Piyasa ilişkilerini ve onun yarattığı kültür ve değerleri reddetmiştir. BİLKAR, ülkemizin ve halkın çıkarları için vardır. Bu tarihsel koşullarda ülkemiz için, dünya için BİLKAR vardır, varız, varolacağız.”

TAŞINMA VE ARA

Öte yandan 2021 yılının eylül ayında yerini değiştiren BİLKAR, yaklaşık bir yıllık aranın ardından yeniden eski yerine taşınacak. Bir hafta içinde gerçekleşecek tahliyenin ardından BİLKAR faaliyetlerini yeniden Yeniçarşı, İsmetpaşa Caddesi, Beşiroğlu Altın Han’da eski yerinde sürdürecek.

BİLKAR’da ayrıca müzik eğitimi faaliyetlerine ara verildi. Kültür sanatın diğer alanlarında faaliyetler devam edecek.

YÖNETİM KURULU ASİL

Serdar Dikkatli (Başkan), Abbas Kırçıl, Derya Ağdaş, Meryem Meriç Atalay, Fatih Erdaş

YÖNETİM KURULU YEDEK

Gökhan Bütün, Firdevs Ocak, Aydın Söğüt, Erdal Gürkal, Yasemin Pesen

DENETİM KURULU ASİL

Güngör İrdem, Aktan Uslu

DENETİM KURULU YEDEK

Cüneyt Esirgemez, Emek Şenel 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum