Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Ünsür; Kaygı duyuyoruz!

DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanlığı, Covid-19 pandemisinin hâlâ sürdüğüne dikkat çekerek, "Türkiye’de henüz ilk dalga atlatılmamışken adına 'normalleştirme' denilen hızlı açılma sürecinden kaygılı duyduklarını" bir kez daha açıkladı.

Başkan Ünsür; Kaygı duyuyoruz!
25 Mart 2021 - 11:25
Darıca’da 5 bina için karantina kararı alınması sonrasında açıklama yapan Deva Partisi Darıca İlçe Başkanı Muhammet Ali Ünsür, salgın yönetiminde başarının ana kriterinin sağlıklı kişilerin hastalanmasının önlenmesi olduğunu ve bunun da ancak bilimsel bilgiye dayalı ve şeffaf bir salgın yönetimiyle gerçekleştirilebileceğini daha önce defalarca dile getirdiklerini hatırlattı.
Başkan Ünsür açıklamasına şöyle devam etti; “Pandemini bitmediği gerçeğinden hareketle, özellikle ilçemizde son günlerde artışın kontrolden çıkmak üzere olduğu günlerde 'yeniden açılma' sürecinin acil olarak gözden geçirilmesi gerekmektedir. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu salgınla mücadele kapsamında aldığı karantina kararını yerinde buluyoruz. Karar süreçlerinin halk sağlığı ve bilimsel verilerle ile ilgili kurul tarafından yönetilmesini destekliyoruz.
Salgının bireyler, aileler ve topluluklar üzerindeki yıkıcı etkisini azaltmak için sosyal ve ekonomik destek verilmesi gerekmektedir. Tüm ülkeye yayılmış ve her ilde ve bölgede farklı dinamiklerle ve sayılarla seyreden salgında kısıtlamaların tüm ülkede serbestleştirilmesi kaygı uyandırmaktadır.
'Normalleşme' sürecinin önümüzdeki dönem için kaygılarımızı ve endişelerimizi arttıran bir şekilde ilerlediği görülmektedir. Bu konuda geçiş sürecinde İlçe İlçe Hıfzıssıhha Kurulu salgınla mücadele kapsamında Darıca ilçemiz özelinde gereğini yerine getirmesini bekliyoruz. Alınacak tedbir ile de COVID-19’un bulaşmasının kontrol altına alınmış olduğu kanıtlanmalıdır. İlçe halkı geçiş süreci konusunda bilgilendirilmiş, bu sürece katılımları sağlanmış olmalıdır.
Bütün salgınlarda olduğu gibi topyekün sağlık mücadelesinden siyasal rant devşirmeye odaklandığı ve toplumun ‘normalleşme’ adı altında korunma reflekslerinin zayıfladığı anları göz ardı ederek bilimsel hakikatler doğrultusunda kararlar alınmalıdır.
COVID-19 hastalarının sahip hastaların tedavisi büyük bir dikkatle planlanmalıdır.
Salgın konusunda alınacak kararların popülizmden etkilenmemesi, ayrım yapılmadan insan odaklı olması ve toplumun sağlığı başta olmak üzere bütün insani ekonomik ve sosyal gereksinimlerinin sosyal devlet anlayışıyla karşılanacağı adımları içermesi gerektiğini ısrarla hatırlatmak istiyoruz. Unutulmamalıdır ki COVID-19 salgınının her aşamasında; ancak bilimsel veriler ışığında, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının büyük çabası ve toplum katılımı sağlanarak başarı sağlanabilir!” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum