Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Çiftçi, gazetecilerle telekonferans toplantısı yaptı

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, basın mensuplarıyla yaptığı telekonferans toplantısında koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbirleri aktardı.

Başkan Çiftçi, gazetecilerle telekonferans toplantısı yaptı
16 Nisan 2020 - 20:13
 Dünyayı saran koronavirüs salgını nedeniyle telekonferansla basın toplantısı düzenleyen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, dünyada yüzyılda bir yaşanan felaketle baş başa kalındığını ifade ederek, ‘’ Yüzyılda bir yaşanan süreci yaşıyoruz, vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için kaymakamlık, ilçe sağlık müdürlüğü ve belediye olarak koordineli olarak canhıraş bir şekilde çalışmaktayız. ‘’dedi
Başkan Çiftçi, Çayırova belediyesi olarak koronavirüs salgını nedeniyle aldıkları tedbirleri de sıralayarak, halkın sağlığını koruyarak ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını belirtti. Başkan Bünyamin Çiftçi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaların devamında ise bakanlık tarafından genelge yayınlamadan 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyerek, ‘’ Biz zaten genelge henüz gelmeden ihtiyaç sahibi 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza yardım desteğine başlamıştık, genelgenin yayınlanmasının ardından sadece bu yaş gurubuna değil, tedbirler gereği işyerleri kapanan kuaför, kıraathane gibi, benzer yerleri işleten, ancak tedbirler kapsamında kapandığı için bu işyerleri sahipleri ve çalışanlarına da destek vermeye başladık.
 
MASKE DAĞITIP ÜRETİMİNE BAŞLADIK
Halkın sağlığının her şeyden daha çok önemli olduğunun altını da çizen Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, bügüne kadar 65. Bin 762 adet maske dağıttıklarını hatırlatarak, ‘’ Belediye olarak 3 hafta içinde 300 Bin adet maske üretmeyi hedefledik, yani günde  10-15 Bin adet maske üreterk dağıtımlara aralıksız olarak devam edceğiz.’’ şeklinde konuştu.
Sadece maske dağıtmakla kalmayıp erzak, bez, ilaç ve eldiven gibi ihtiyaçlara da cevap verdiklerini ifade ederek, ‘’ 3 Bin 425 adet kolonya, 1890 adet erzak, 86 adet bez, 2 Bin 565 adet eldiven ve 4 Bin 889 adet toplam yardımlar gerçekleştirdik.’’ dedi
 
TÜM İLÇEYİ DEZENFEKTE EDİP, YIKIYORUZ
Çayırova belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi basın mensuplarıyla birlikte gerçekleştirdiği telekonferans toplantısında hijyen ve temizlik konusunu rakamlarla açıklayarak, 1354 defa caddelere ilaçlı yıkama, 3 Bin 776 defa sokakları ilaçlı yıkama, 2 Bin 858 defa sokak ve çevre yıkama, 228 defa cadde çevre yıkamanın yapıldığını söyledi. 
Sadece sokak, cadde ve çevre ilaçlamasıyla kalmayıp ücretsiz olarak,2 bin 927 defa dükkan, 289 defa site, 300 defa eczane, 66 defa park, 84 defa Aile Sağlık Merkezi, 480 defa AFM, 336 defaKurum, 48 defa banka, 2 bin 7 defa araç, 595 defa durak ve 10 Bin 2 defa konteynerın temizlik ve ilaçlamasının yapıldığını hatırlattı.
 
HASTANENİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİK
Başkan Çiftçi basın mensuplarının sorularını da cevaplandırırken devlet hastanesi ile ilgili bir soruya da, ‘’ inşaa edilecek devlet hastanesinin yeri ile ilgili vatandaşlardan şikayetler alıyorduk. GOSB’da olduğu için merkeze uzaklığı nedeniyle vatandaşın bu şikayetine kulak vererek seçimlerin hemen ardından Sağlık Bakan Yardımcısı ile görüşerek sıkıntımızı dile getirdik ve hastane  için 3  yer önerdik. Bakanlık ve büyükşehir belediye Meclis’inin onayı ile hastanenin yeni yerinin Erenler Devlet Ormanı’nın dibindeki 80 dönümlük alanı 2 yüz yataklı Çayırova Devlet Hastanesi’nin yapılacağı yer olarak belirledik. Şu an proje çizim süreci devam ediyor, İnşallah önümüzdeki yıl ihalesinin de yapılarak inşaatına başlanacak’’ dedi.
 Başkan Bünyamin Çiftçi’nin açıklamalarının ardından, toplantı basın mensuplarının sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi