Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Çiftçi, 2 yıllık hizmetlerini anlattı

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, göreve geldiği günden bu yana aradan geçen 2 yıllık süreçte ilçede yaptığı hizmetleri ve uygulamaya koyacağı projeleri, düzenlediği basın toplantısıyla dile getirdi.

Başkan Çiftçi, 2 yıllık hizmetlerini anlattı
01 Nisan 2021 - 12:49
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti İlçe Başkanı Servet Günay, MHP İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban, Belediye Meclis üyeleri, Birim Müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantı öncesi verilen kahvaltının ardından,  Başkan Bünyamin Çiftçi ve ekibinin, göreve gelmesinin ardından geçen 2 yıl içerisinde Çayırova'ya yapılan hizmetler ve yapılacak projeler slayt gösterisi ile anlatıldı. 
Daha sonra kürsüye gelen ve bu sırada mütevaziliği ile dikkatleri çeken Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmasında, görev süresi boyunca yapılan çalışmalarla ilgili düzenledikleri değerlendirme toplantısına katılım sağlamaları nedeniyle teşekkür etti.
Başkan Çiftçi, Çayırova sevdası ile çıktıkları hizmet yolculuğunda 2 yılı geride bıraktıklarını ve halkın kendilerine verdiği yetki ve sorumluluğun bilinciyle hareket ederek daha mutlu, huzurlu ve yaşanabilir bir Çayırova için durmadan yorulmadan canla başla çalıştıklarını ve çalışmaya da devam ettiklerini ifade etti.

 HALKIN 1 KURUŞUNU DAHİ HEBA ETMEDİK
Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi konuşmasının devamında şunları söyledi ; Adil, şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışımız gereği halkımızın bir kuruşunu bile heba etmedik, israftan kaçındık. Tasarrufa büyük önem verdik. Belediyemizin kaynaklarını etkin ve verimli kullanarak vatandaşlarımıza hizmet ettik. 
Bizim sevdamız Çayırova.Tek derdimiz ve gayemiz bir dakikayı bile boş geçirmeden görev süremiz içinde dolu dolu hizmetler üretip şehrimize olan vefa borcumuzu ödemektir. 
Kıymetli basın mensupları; 
Göreve başladığımız günden bugüne yaptığımız çalışmalarımızı özetle  sizlerle paylaşmak istiyorum;

HALKIMIZI DİNLEDİK, KENTİMİZİ BİRLİKTE YÖNETTİK
Kıymetli basın mensupları; 
Göreve başladığımız günden bugüne yaptığımız çalışmalarımızı özetle  sizlerle paylaşmak istiyorum;
“Çayırova’yı Sevince” aşk ile durmadan yorulmadan çalıştık. 
“Gönül Belediyeciliği” anlayışı ile çıktığımız hizmet yolculuğumuzda hemşehrilerimizin mutluluğu için zaman mefhumu gözetmedik.
Vatandaşlarımıza gönül ve makam kapımızı açtık, iyi ve kötü günlerinde hep yanlarında olduk.
7’den 70’e tüm vatandaşlarımız ile sürekli istişarelerde bulunduk, kentimizi birlikte yönettik.
Çayırova tarihinde bir ilki gerçekleştirdik ve 9 mahallemizin tamamında mahalle danışma meclisleri düzenledik. 
Halkımızın sorunlarını yerinde dinledik ve en kısa sürede çözüme kavuşturduk.

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLDUK, GÖNÜLLERE DOKUNDUK
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzü kurduk, belediyemizin şefkat kollarını sonuna kadar açarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olduk.
“Beşikten Eşiğe Yetim” projemizle 385 yetim ve öksüz çocuğumuza sahip çıktık.
2.000 ailemize Çayırova Kart; 6.000 kardeşimize kıyafet, ayakkabı, sağlık malzemesi; 1.000 ailemize de eşya ve yakacak yardımında bulunduk. 
1.200 vatandaşımızın da hastanelere naklini gerçekleştirdik.

ÖNCE SAĞLIK DEDİK, TÜM İMKÂNLARIMIZI SEFERBER ETTİK
Her şeyin başı sağlık dedik, salgınla mücadelede tüm imkânlarımızı insanımızla buluşturduk. 
Kurduğumuz Vefa Destek Ekibimizle halkımızın 7/24 yardımına koştuk.
65 yaş üstü yaşlılarımız başta olmak üzere 40.000 vatandaşımızı telefonla aradık, ihtiyaçlarını karşıladık. 
45.000 hanemizin en az 2’şer kez kapısını çaldık.
Maskemizi kendimiz ürettik, 1.000.000 maske, 200.000 hijyen paketi, 24.000 gıda kolisi ulaştırdık, 2.000 vatandaşımızın da alışverişini yaptık. 
5.000 pazar ve işyeri denetimi, 54.000 ilaçlama, yıkama, dezenfekte ve acil müdahale çalışması yaptık 
“Okumak Sizden - Kitaplar Bizden”  kampanyası ile de 9.500 gencimize ulaştık.

TASARRUF YAPTIK, HİZMETTE KALİTEYİ ARTIRDIK
Daha etkin, verimli ve kaliteli hizmet için tasarrufa çok önem verdik, bütçemizi yönetilebilir hale getirdik.  İki yılda 18 otomobil, 8 kamyon, 1 iş makinesi, 1 kepçe, 1 çöp taksi ve 1 yol süpürme aracı olmak üzere belediyemize toplam 30 adet araç kazandırarak filomuzu güçlendirdik.
Çöp konteynerlerimizi kendimiz üreterek kaliteli malzeme ile ömrünü uzattık. 500 konteynerden yıllık 300.000 TL tasarruf sağladık.
Dal ve bitki atıklarından yıllık 200 metreküp yeşil gübre üreterek 50.000 TL tasarruf sağladık.  İnşaat projelerini dijital ortamda inceleyerek, zaman ve kâğıt israfının önüne geçtik. Emlak servisimizi yeniledik, Şekerpınar’da yeni açtığımız emlak servisi ek hizmet birimimizle de vatandaşlarımıza işlemlerinde büyük kolaylık sağladık.

TEMİZ VE SAĞLIKLI BİR ŞEHİR İÇİN YENİLİKLER YAPTIK
Daha temiz ve sağlıklı bir şehir için Temizlik İşleri Müdürlüğümüzü yeniden yapılandırdık.
İlçemize ve belediyemize sıfır atık belgesi aldık. İlçeye sıfır atık belgesi alan Türkiye’de 6., Kocaeli’de 1. belediye olduk.
1. Sınıf Atık Getirme Merkezi açtık, atıkları yerinde ayrıştırarak ekonomiye kazandırdık.
Çöp kamyonlarımıza taktığımız aparatla konteynerlerimizi yerinde yıkadık, kötü kokunun önüne geçtik.  İlçemizde başlattığımız pilot uygulamayla da ile 10 adet çöp konteynerini yeraltına aldık.

DAHA YAŞANABİLİR ÇAYIROVA İÇİN YEŞİL ALANLAR ÜRETTİK
Daha yeşil ve yaşanabilir bir Çayırova için ilçemizdeki yeşil alan sayısını hızla artırdık. 
Geleceğimizi düşünerek, Çayırova’mıza 30 dönüm daha arazi kazandırdık.
5 parkımızı yeniledik, 1 yeni park yaptık. 21 noktada gerçekleştirdiğimiz çevre düzenlemesi ile ortak yaşam alanlarımızı yeşillendirdik. 450.000 mevsimlik çiçek, 11.000 bitki diktik, şehrimizi güzelleştirdik. Şehrimizin geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımıza ve gençlerimize doğa sevgisi aşıladık.

YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVDİK
Canlı odaklı yönetim anlayışıyla sokak hayvanlarımıza sahip çıktık, ilçemizdeki kulübe ve yuva sayısını artırdık. Gönüllü vatandaşlarımız ve muhtarlarımızla birlikte 30 noktada besleme noktaları kurduk, 12 ton mama dağıttık.  2.000 köpek ile kediyi de rehabilite ettik.

SANAYİCİLERİMİZLE İŞBİRLİĞİ YAPTIK, İSTİHDAMA KATKI SUNDUK
Belediye sanayici işbirliğine önem verdik. Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarımızı ziyaret ettik, ilçemizin istihdamına, kalkınmasına ve gelişmesine yönelik istişarelerde bulunduk. 
Mavi Masa birimimizi daha aktif hale getirdik, 2.000 vatandaşımızı çeşitli firmalarda işe yerleştirdik.

ÜST YAPIDA HALKIMIZIN KONFORUNU ARTIRDIK
Halkımızın konforu için üst yapı hizmetlerimizi öncelik ve aciliyet sırasına göre gerçekleştirdik. 
İlçemiz genelinde 36.000 ton asfalt ve yama, 39.000 ton PMT, 57.000 metre bordür taşı, 16.000 m² kilit parke taşı ve 11.000 kg korkuluk montajı yaptık.
İlçemizde trafik sorunu yaşanan kavşakları tespit ederek, Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yeniden düzenledik.

SPORDA ŞEHRİMİZİN BAŞARISINI YÜKSELTTİK
Spor şehri Çayırova hedefimiz doğrultusunda, belediyemiz eğitim ve spor kulübü ÇESK’i aktif hale getirdik.  Geleceğimizin teminatı yavrularımıza futbol, yüzme, karate ve jimnastik gibi spor müsabakalarında başarı elde etmesini sağladık. 
ÇESK, BESYO, Spor Okulu, İlk Kulaç, Anne Kız-Baba Oğul, Rehabilitasyon ve Kadınlara Özel Spor kurslarımızda 6.000 kişiye eğitim verdik.

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ, ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZ DEDİK
Eğitime her zaman önem ve öncelik verdik. Çocuklarımızı ve gençlerimizi her alanda geleceğe hazırladık. Gençlik merkezimizde, spor ve polis akademisi kurslarımızda sınavlara hazırladığımız 200 gencimize üniversiteyi kazandırdık.e
Çocuk kulüplerimizde eğitimi yarım ve tam gün olmak üzere haftanın beş gününe çıkardık. 
Çocuk Kulüplerimiz, Bilgi Evlerimiz, Gençlik Merkezlerimiz, Sanat Akademimiz, Meslek Edindirme Kurslarımızda verdiğimiz ücretsiz eğitimlerle 14.000 vatandaşımızı geleceğe hazırladık. İlçemizin geleceğini düşünerek yeni okul yerleri için de çalışmalar yaptık.

KÜLTÜR VE SANATLA ŞEHRİMİZİ CANLANDIRDIK
Bölgemizde bir ilki gerçekleştirerek Çayırova Kitap Fuarı’nı düzenledik. 1. kitap fuarımızda 50.000 ziyaretçiyi ağırladık, 150.000 kitap satışına da vesile olduk. 
Kültür salonlarımızda düzenlediğimiz 100’den fazla tiyatro, söyleşi, seminer, konser programlarıyla yaklaşık 30.000 çocuk ve yetişkin vatandaşımıza ulaştık.
Bu dönem kurduğumuz Türk Halk Müziği korosu, kadın ve gençlik tiyatro ekibi ile şehrimizin kültür - sanat hayatını daha da canlandırdık. 

DEVLET HASTANESİ HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR
Göreve geldiğimiz günden bu yana enerjimizin büyük bir bölümünü Çayırova Devlet Hastanesi hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için harcadık.
Halkımızın isteği üzerine hastanemizin yerini büyükşehir belediye meclisimizin kararıyla daha merkezi bir konuma getirdik.  Hastanenin zemin etüdü ve harita mühendisliği çalışmalarını üstlenerek süreci hızlandırdık. Şubat ayında Sağlık Bakanlığımız tarafından ihalesi yapılan deprem izolatörlü, 200 odalı ve 200 yataklı devlet hastanemizin inşaatı ise Haziran ayında başlıyor.

KENT MEYDANIMIZ ÇAYIROVA’YA ÇOK YAKIŞACAK
Şehrimizin öncelikli ihtiyaçlarından olan ve kamulaştırma çalışmalarını yaptığımız kent meydanı projemize halkımızla birlikte karar verdik.  Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu yıl başlayacağımız ve şehrimize değer katacak estetik projemiz tamamlandığında Çayırovamız 25.000 m² daha yeşil alana kavuşacak.

ENGELLİLER MERKEZİMİZLE ENGELLERİ KALDIRIYORUZ
Beyannamemizde söz verdiğimiz Engelliler Merkezi projemize başladık. 
5 dönüm arazi üzerinde 3886 m² inşaat alanı olan projemizi, her detayını düşünerek modern bir şekilde tasarladık. Projemiz tamamlandığında engelli kardeşlerimizin gündelik yaşamı daha da kolaylaşacak.

KİTAP KAHVE’DE KİTAP OKUMAK KEYİF VERECEK
Yenimahalle’mizde 2000, Akse Mahalle’miz de 500 m² alanda yapacağımız Kitap Kahve projemizin tüm hazırlıklarını tamamladık.  En kısa sürede başlayacağımız Kitap Kahvemizde çocuklarımız ve gençlerimiz keyifle kitap okuyup ders çalışabilecek.

ŞEKERPINARIMIZ BİLGİ EVİ VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİNE KAVUŞUYOR
Halkımızın isteklerine, şehrimizin acil ihtiyaçlarına öncelik verdik, Şekerpınar Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi projemize başladık.  4 dönüm arazi üzerinde 2048 m² inşaat alanı olan projemiz mimarisi ve konforuyla önemli bir ihtiyacı karşılayacak. 

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ PROJESİ ONAYLANDI
İlçemizdeki küçük ve orta ölçekli işletmeleri tek bir çatı altında toplayacak küçük sanayi sitesi projemizin bir an önce başlaması için süreci yakından takip ettik.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından onaylanan proje tamamlandığında ilçemizin önemli bir sorunu daha çözüme kavuşacak.

SOKAK HAYVANLARIMIZA GEÇİCİ BAKIMEVİ YAPIYORUZ
Sokakta yaşayan sevimli can dostlarımıza doğal yaşam alanı kuruyoruz.
5000 m² üzerinde yapacağımız Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi projemizin hazırlıklarını tamamladık. İçinde doğal yaşam alanı olacak merkezimizde sokak hayvanlarımızın bakımları ve tedavileri gerçekleştirilecek.

HALKIMIZ MİLLET BAHÇESİ’NDE NEFES ALACAK
Beyannamemizde söz verdiğimiz Çayır Park projemizi, Büyükşehir belediyemizle birlikte Millet Bahçesi yapmaya karar verdik. 
Yeni ürettiğimiz 70.462 m² arazide hizmete girecek Millet Bahçesinde halkımız nefes alacak. 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum