Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Büyükgöz, eleştirilere cevap verdi;

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından öldürülen sokak hayvanları konusunu perdelemek ve manipüle etmek isteyen bir ekibin olayı manipüle ederek sosyal medya üzerinden Gebze Belediyesi’ne saldırıda bulunduğunu söyledi.

Başkan Büyükgöz, eleştirilere cevap verdi;
15 Aralık 2020 - 15:31 - Güncelleme: 15 Aralık 2020 - 17:23


Gebze Belediye Başkanı Zinnur  Büyükgöz, bugün basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, Gebze Belediyesi Ekiplerinin 4 köpek yavrusunu alıp imha ettiği şeklinde sosyal medya üzerinden yayılan görüntülerin tamamen iftira amaçlı olduğuna yer vererek, ‘’ Belediyemize yapılan bu çirkin saldırı Kocaeli’deki bir belediyenin köpekleri n ölümüne neden olmasını perdelemek ve manipüle etmek için bir grup tarafından kasıtlı olarak ortaya atılmıştır. Bu iftirayı atanlar, daha düne kadar bizlere sokak hayvanlarına verdiğimiz yem ve tedavi hizmeti nedeniyle teşekkür ediyorlardı, ancak ilimizdeki bir belediyede meydana gelen köpek ölümleri  nedeniyle bu olayın perdelenmek istenerek dikkatler bu tarafa çekilmek isteniyor.  Sosyal medyada paylaşılan 4 köpek yavrusunun belediyemiz tarafından imha edildiği şeklindeki  iddialar tamamen asılsızdır. Biz, bu yavruları elverişsiz olması nedeniyle bulundukları yerden alarak gerekli tedavilerini de yaparak tutanakla barınağa teslim ettik, şu anda bu yavruların orada bakımları devam ediyor’’ dedi.

BİZE  YAPILANLAR, BİR EKİP ÇIKIŞMASIDIR
Gebze  Belediyesi  olarak sokak hayvanları ile 12 ay boyunca ilgilendiklerini belirten Başkan Zinnur Büyükgöz, 2. 837 başıboş köpeğin barınağa teslim edildiğini, 1.400’ünün kısırlaştırıldığını, 2.884’nün aşılandığını, 4.150’sinin tedavi edildiğini ve 185’inin de sahiplendirildiğini açıklayarak, ‘’ Gebze Belediyesi  olarak  12 ay boyunca sokak hayvanları ile ilgileniyoruz, belediye olarak Pelitli’de kuracağımız yeni bir tesisle hayvan barınağı yapıyoruz, bizim sokak hayvanlarına zulüm etmek gibi bir düşüncemiz olamaz, biz inanç olarak bu hayvanları Allah’ın emaneti olarak kabül ediyoruz, biz bu felsefe ile yaklaşıyoruz, bu hayvanlara sahip çıkmak için bizlere yüklenen görevin her zaman bilincindeyiz. Yapılan iftiraların bir ekip çıkışması olup manipüle ve perdeleme çıkışı olduğunu düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞI BOŞ HAYVANLARI BÖLGEMİZE BIRAKIP GİDİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekipleri’nin zaman zaman başı boş hayvanları Gebze sınırlarından içeriye girerek bıraktığını da sözlerine ekleyen Başkan Büyükgöz,  ‘’ Biz bunları tespit ettik, arkadaşlarımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir görevlisini aracıyla getirdiği sokak hayvanlarını bölgemize bırakmak üzereyken yakalayarak görüntüsünü çekiyor, görüntüde İstanbul Büyükşehir Belediye görevlisinin sokak hayvanlarını bıraktığı yerin İstanbul olduğunu zannettiğini  söylüyor. Biz bu durumla da başa çıkmaya çalışıyoruz. ‘ Sokak hayvanları bulunduğu yere aittir’’ diyorlar, yol kenarlarına bırakıyorlar, o hayvanlar oralara ait değil, yaşamaları için sahip çıkılması kontrol altında tutulması gerekiyor, biz de kanunlar çerçevesinde üzerimize ne düşüyor sa  yapıyoruz. Sosyal medyadan bizi karalamaya çalışanlar, devletin valisine de yazdıkları dilekçeyle emir vermeye yeltenerek emrivaki bir şekilde gereğinin yapılmasını istiyor, bunu yaparak Vali’ye talimat vermeye çalışıyorlar. Saygı sınırlarını aşmaya çalışanlar, insana saygısı olmayanlardır, bu insanlar hayvana nasıl saygı duyar ? Biz bu türden yaklaşımları kaale almayacağız’’ dedi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum