Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Büyükgöz, çalışanların zammını açıkladı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bugün düzenlediği basın toplantısında belediye çalışanlarına yapılan ara zam konusuna değindi. Gelen soru üzerine konuşan Büyükgöz, “Temizlik işleri personeline ek yüzde 30 zam verdik” diye konuştu.

Başkan Büyükgöz, çalışanların zammını açıkladı
02 Ağustos 2022 - 14:47
Asgari ücrete yapılan ara zam sonrasında, kamu kurumlarındaki personellerin alacağı ücretlere ilişkin ne gibi iyileştirmeler yapılacağı merak ediliyordu. 
Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen basın toplantısında zamla ilgili kararı Pazartesi günü açıklayacaklarını dile getiren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bugün basınla bir araya geldiği toplantıda, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükgöz, konuşmasında temizlik işleri personellerine ek yüzde 30 zam verdiklerini dile getirdi. 

HAK ETMELERİ KONUSUNDA MÜCADELE EDERKEN, GEBZELİLERİN EMANETİNİ DE YÖNETMEK ZORUNDAYIM

 Büyükgöz, “Bizim emeğe, alın terine karşı duruşumuz belli. Sonuç olarak ürettiğimiz hizmetleri onlarla yapıyoruz. Onların da hak ettiklerini almaları konusunda ikinci bir soru sordurmam. Bu sabah 06.30’da temizlik işleri personeliyle bir araya geldim. Bütün temizlik personeli sahaya dağılmadan önce onlara aktardım. Geçen gün size ifade ettiğim şekilde. Ben masanın iki tarafında onların mesai arkadaşları olarak onların hak ettiklerini almaları noktasında mücadele ederim. Bu tarafa geçtiğim zaman da 400 bin Gebzelinin verdiği emaneti yönetmek zorundayım. 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞIMLARLA AÇIKLAMA YAPMAM

Dolayısıyla profesyonel yaklaşımdan asla uzaklaşmam. ‘Verdim gitti kardeşim’ tarzında sloganik yaklaşım, ya da sosyal medya üzerinden paylaşımlarla açıklama yapmam. Bu da diğer belediyelerden farklı düşünüyorum anlamına gelmiyor,  sorumlulukla hareket etmek gerekiyor. Bu parayı istikrarlı bir şekilde ödeyip ödeyemeyeceğin konusuna bakmak gerekiyor. 

KANUNEN VERME ZORUNLULUĞUM YOK

Şu anda hukuken verme zorunluluğunun olduğu bir dönemde değiliz. Bu bir idari karar. Kanunen vermek zorunluluğumuz yok. Kanunen olmak zorunda olan asgari ücretin altındakilerin, asgari ücrete tamamlanması bu da zaten otomatik olarak oluyor. Ancak onun üzerindekilere verme zorunluluğumuz yok. Biz sabah çalışan arkadaşlarla da paylaştım. Yüzde 30 zammı biz arkadaşlara vereceğiz. Onlara da açıkladım. Farklı kategoriler bunun içerisinde olacak mı olmayacak mı ? Onun da hesabını kitabını yapacağız.”

KUZEY MARMARA GEBZE ÇIKIŞI İHALESİ KISA SÜRE SONRA BAŞLAYACAK

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, tarım alanlarında toplulaştırma uygulamalarına 2023 itibariyle start vereceklerini aktardı. Büyükgöz, ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu’nun Gebze çıkışı için ihale sürecinin kısa süre içerisinde başlayacağını belirtti. Büyükgöz, konu hakkında şunları aktardı; “Tarım alanlarıyla ilgili toplulaştırma uygulamalarına başlıyoruz. İmar uygulamalarını 2022 sonu itibariyle bitireceğiz. 2023’te de toplulaştırmayı yapacağız. heyet burada yer incelemelerini yapacaklar ve çalışmalarını yapacaklar. Tarımda toplulaştırma sizin tarlanız var ama hukuki olarak kadastral yolunuz yok. Bir başkasının tarlasından geçerek kendi tarlanıza gidiyorsunuz ya da mirasçılar aralarında paylaşmışlar 8 metre 10 metre tarla cephesi var 300 metre derinliği var. Anadolu’da bir tabir var ya, ‘ atsan atılmaz, satsan satılmaz ‘, ya da öyle bir tarla var ki ahtapot gibi ne şekil belli ne de şemal belli, bütün bunlar ortadan kalkacak. Dikdörtgen ya da kare tarlalar haline gelecek ve kullanılabilir ölçü oluşacak. Diğer bir tabirle de kadastral yola cephesi olmayan hiçbir tarla kalmayacak. 

DEVLETE SIFIR MALİYETLE KAMULAŞTIRMA SORUNUNU ÇÖZDÜK

 Biz yaptığımız çalışmalarla, devlete sıfır kuruş maliyetle o yolun kamulaştırma sorunu çözmüşüz. 1,5 milyar liralık kamulaştırmadan devleti kurtarmışız. Sadece bir tane yoldan bahsediyorum. Devleti 1,5 milyar liralık yükten kurtarmışız. Şimdi devlet, büyükşehirle oranın projesini hazırlıyor. İnşallah karayolları da ihalesini yapıp, o yolu tamamlayacak. O yol Gebze’nin aort damarıdır. Kuzeyden güneye, doğudan batıya bütün geçişlerin transit aktarımını sağlayan aort damarı niteliğindedir. O yüzden de ‘olmazsa olmazdır.’ Hızlı bir şekilde yapılması gerekiyor.”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum