Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Büyükakın: Biz bu şehrin kadınlarına inanıyoruz

KOİDER Bazaar etkinliğinde iş dünyası kadınlarıyla bir araya gelen Başkan Büyükakın, böyle bir organizasyon yapmanın kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğu dile getirdi

Başkan Büyükakın: Biz bu şehrin kadınlarına inanıyoruz
24 Eylül 2023 - 12:31
Kocaeli İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (KOİDER) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen KOİDER Bazaar etkinliği, ikinci gününde de Kocaeli Kongre Merkezinde devam etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun (GİFED) desteğiyle yapılan organizasyon “Bin Kadın Gücü” vizyonuyla Türk dünyasının girişimci iş kadınlarını ağırlıyor.

GENİŞ KATILIM
KOİDER Bazaar etkinliğine katılarak iş dünyası kadınlarını yalnız bırakmayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, açılış konuşmasında böyle bir organizasyon yapmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu söyledi. Büyükşehir’in destek verdiği KOİDER Bazaar etkinliğine Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, CHP Kocaeli Milletvekilleri Mühip Kango, Harun Özgür Yıldızlı ve iş dünyasının kadın girişimcileri katıldı.
 
“İŞ DÜNYASINI BİRBİRİYLE BULUŞTURDUK”
Konuşmasına “Bu şehrin kadınlarına inanıyoruz” diye devam eden Başkan Büyükakın, “Bu şehri daha da zenginleştireceğinize, çok daha başarılı işlerin yapılmasına vesile olacağınıza yürekten inanıyoruz. Yerel yönetimlerin asli vazifesi ön açmaktır, fırsat yaratmaktır. İmkanlara ulaşmayı kolaylaştırmaktır. Yani imkanları fark etmenize, o alanlardaki yeni iş olanaklarına da kavuşmanıza yardımcı oluyoruz. Akademiye,  iş dünyasına ve ekonomiye fırsat veren ülkelerin geliştiğini, diğerlerinin geride kaldığını görüyoruz. Bu mantıktan yola çıkarak geçtiğimiz senelerde biz de KOİDER başkanımıza ‘Bunu uluslararası ortama taşıyalım’ demiştik. Ve bugün hayalimiz gerçek oldu ve Türk dünyası açısından bir ilk gerçekleşti. Muhtemelen diğerlerine de örnek olacak ve yenileri de yapılacak. Bu vesileyle de burada iş dünyasını birbiriyle buluşturduk” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükakın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen KOİDER Başkanı ve GİFED Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Nihan Çakıcı, çıktıkları bu yolda kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ederek, plaket takdim etti. Ayrıca Başkan Büyükakın, fuaye alanında kurulan tüm stantları tek tek gezerek iş kadınlarını tebrik etti.
 
“KATILIMCI DEĞİL YÖN VERİCİ OLMALIYIZ”
KOİDER Bazaar etkinliğinin ikinci gününde “Türk Dünyası Kadın Girişimciliğinde İhracat Destekleri” konulu panel gerçekleşti. Moderatörlüğünü Girişimci İş Kadınları Federasyonu (GİFED) Başkanı Oya Eroğlu’nun yaptığı panele Kazak İş Kadınları Federasyonu Başkanı Lazzat Ramazanova, Kırgız İş Kadınları Dernek Başkanı Zamira Akbagysheva, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı İçim Kavuklu, Azerbaycan Kadın Sahipkarlığı İnkişafı Başkanı Sakine Babayeva ve Özbek İş Kadınları Federasyon Başkanı Miradilova Nasiba Kadirovna konuşmacı olarak katıldı. Kazak İş Kadınları Federasyonu Başkanı Lazzat Ramazanova konuşmasına Türk dünyası kadınları adına böyle bir programda olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek başladı. Kazakistan’ın 20 farklı bölgesinde kadın girişimci merkezlerinin olduğunu anlatan Ramazanova, katılımcılara bu merkezlere giderek fikir alışverişinde bulunmalarını tavsiye etti. Aldıkları tavsiyeleri de dost ülkelerle paylaşacaklarını dile getirdi. Kırgız İş Kadınları Dernek Başkanı Zamira Akbagysheva ise Kırgızistan’ın girişimci iş kadınları hakkında bilgi verdi. Kırgızistan’da kadın girişimciler için büyük bir programın finanse edildiğini aktardı. Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı İçim Kavuklu da, “Burada olmak kendi adım ve ülkem adıma büyük gurur. Kadınlar olarak güçlerimizi birleştirerek ekonomik, sosyal yaşam, politika ve tüm alanlarda katılımcı değil artık yön verici olmalıyız” dedi.
 
“TÜRK KADINLARIYLA GURUR DUYUYORUM”
Panelde konuşan bir diğer konuşmacı Azerbaycan Kadın Sahipkarlığı İnkişafı Başkanı Sakine Babayeva da pandemi döneminde açtığı ilk maske fabrikasından bahsetti. Babayeva, bütün kadınlara önlerine bakmalarını tavsiye etti.  Son konuşmacı Özbek İş Kadınları Federasyon Başkanı Miradilova Nasiba Kadirovna da Özbekistan’da kadın girişimcilerin yaptığı başarılı işleri katılımcılarla paylaştı. Kadirovna, “Böyle güzel bir programda olmaktan çok mutluyum. Türk kadınları ile gurur duyuyorum” dedi. Panel sonunda konuşmacılara plaket takdim edildi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum