Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başkan Bıyık, 2 yıllık çalışmalarını değerlendirdi!

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bugün bölgedeki gazetecilerle buluştu. Belediye Başkanlığı görevinin 2. yılında çok sayıda projelere imza attıklarını belirten Başkan Bıyık, yapılacak olan projelerle de alakalı bilgiler verdi.

16 Haziran 2021 - 12:52 - Güncelleme: 17 Haziran 2021 - 14:51
Darıca Sahili'nde düzenlenen programda gazetecilerle buluşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 2 yılda yaptıkları çalışmaları anlattı. Programa Ak Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ve MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün'de katıldı.

EN BÜYÜK PROBLEM TRAFİK
Darıca'da şuan en büyük problemin trafik olduğuna dikkat çeken Başkan Bıyık, ''Bakanlığımız tarafından yapılan Darıca-Gebze Metro çalışmaları bittikten sonra trafikte bir azalma olacak. Trafiği azaltmanın en büyük yolu raylı sistemlere geçmektir. İnşallah 2023 yılında metro çalışmaları bitecek ve Darıca trafiği oldukça rahatlayacak. Bunun yanında boş durmayarak Trafik ulaşım master planını devreye sokuyoruz. En yakın zamanda ulaşım akslarımızı belirleyerek Büyükşehir Belediyemizle bir ortak basın toplantısı yaparak bu trafik master planını herkese duyuracağız.

2022'DE BAŞLIYOR
Bayramoğlu-Tuzla Sahil Yolu projemize 2022 yılında başlıyoruz. Tuzla kendi bölgesindeki yolu tamamladı. Ancak orada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Belediyesi'nin çözeceği bir sorun kaldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin planları günden günde ileriye gidiyor. E-5'e de bağlanacak olan Bayramoğlu-Tuzla Sahil Yolu projesine Allah'ın izniyle 2022 yılında başlıyoruz.

AŞIROĞLU KÖPRÜSÜNDE İLK KAZMA BU YIL SONU
Osmangazi'de bulunan Aşıroğlu Köprüsü'nün yanına yaya geçitli bir köprü daha yapacağız. 12-13 Milyon TL'yi bulacak olan bu projenin çizimi bitti. Bu yıl sonunda ilk kazmayı vuracağız. Böylelikle buradaki trafik yükünü de azaltmış olacağız. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a çok teşekkür ederiz. 

SGK, DARICA'DA MÜDÜRLÜK AÇACAK
Taahhüt ettiğimiz beyannamelerimizi sırasıyla yerine getiriyoruz. Mali yapımız yönetilebilir durumda. Geçmiş dönemden kalan Kredi borçlarımız var onları ödüyoruz. Darıca'ya bir SGK İlçe Müdürlüğü yapacağız. SGK'ya olan borcumuza karşılık bir yer verdik. Bu yere de 215 bin nüfuslu Darıca'ya SGK Müdürlük binası yapacağız.

12 KAT DEDİK…
Marmara bölgemizin en büyük aquaparkını yapmayı planlyoruz. Bayramoğlu'nda yap-işlet modeliyle yapacağımız proje üzerinde çalışıyoruz.
Termal Grup bizden 25 kat talep etti. Darıca'nın yapısına  bu uygun değil ama Çayırova Şişecam, Kastelli ve Obitaş Siteleri 13 kat. Bizde Termal Grup'a 12 katta sabit kıldık. O bölgenin imar durumuna göre karar aldık

O FESTİVAL DAHA KONTROLLÜ OLARAK YAPILACAK
Şehirler Kültürler Kaynaşması projesi metro çalışmaları nedeniyle engellendi. Bu çalışmalar bittikten sonra konuyla ilgili değerlendirme yapacağız. Ancak buna el değdireceğiz. Burada kontrol elden kaçmış. 81 vilayetimiz var her birinin kendi kültürünü yapmak istiyoruz. Tabelası olmayan derneğe yer vermeyeceğiz. Belki 40 -50 gün değil ama 20 gün yaparak özüne uygun en güzelini yapacağız.

HAYVAN PAZARI BAŞKA YERE KURULACAK
Hayvan Pazarı konusunda ise görüşmelerimiz sürüyor.  Aslan Çimento fabrikasının tepe kısmında bu pazarı kurmak istiyoruz. Fabrika yetkilileri sağolsunlar böyle bir şey için ön ayak oldular. Görüşmeler sürüyor, bu sene olmasa da seneye artık mevcut yer olan Emek Mahallesi'ndeki bölgeyi kullanmayacağız. Eğer bunlarda olmazsa seneye Darıca'da hayvan pazarı kurmayacağız. Bu koku yüzünden Darıcalılar dertli. Hayvan pazarı böylelikle diğer ilçelerdeki başka bölgelerde kurulur.

DENİZLERİMİZİ TEMİZLEYECEĞİZ
Marmara Bölgesi'nde toplam 25 milyon insan yaşıyor. Deniz salyası hepimizin ortak sorunu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıllarda Darıca'da bir artıma tesisini devreye sokmuştu. Yunuslar bile geliyordu denizlerimize. Ancak bu yeterli olmadı. Arıtma tesislerimize İleri biyolojik tesisini de ilave ederek denizlerimizi müsilajdan temizleyeceğiz.

DARICA'DA OYUMUZ ARTTI
Ak Parti Genel Merkezi, geçtiğimiz hafta Darıca'da bir kamuoyu anket çalışması yapmış. Bizler daima sahada olduğumuz için bizlere olan güven ve ilginin farkındaydık. Ancak yapılan ankette oylarımızın artması beni oldukça mutlu etti. Darıcalı vatandaşlarımızın bizlere olan güvenini boşa çıkarmamaya devam edeceğiz. 

BİZ BU KADAR REKLAM YAPMADIK
İzmit Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmit bölgesinde 138 dairelik bir çalışma yaptı. Darıca'da, Gebze'de, Çayırova'da her yerde ilanlar ve bilboardlarda reklamlar yaptılar. Biz Emek Mahallesi'nde sessiz sedasız dile kolay tam 338 tane daire yaptık. Bunun bir reklamını bile yapmadık. Temel atma töreni bile gerçekleştirmedik. Kentsel dönüşümle yapılan 256 evlerdeki inşaatın %70'i bitti. Önümüzdeki ay 80 tane tapuyu hak sahiplerine vereceğiz. Bu işin reklamı olmaz, vatandaş orada dertliydi biz de garantörlük yaparak burada hak sahiplerinin sesi olduk'' dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum