Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başhekim Güneş; Doktor Mehmet Karakum, insanlığa hizmet için şehit oldu!

Yakalandığı coranavirüs hastalığı nedeniyle önceki gün hayatını kaybeden ve dün, göz yaşları arasında toprağa verilen Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Doktor Mehmet Karakum’un hastalar, tüm çalışanlar tarafından oldukça sevildiğini söyleyen Başhekim Prof. Dr. Mustafa Güneş, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin adının, ‘’ Darıca Dr. Mehmet Karakum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’’ olarak değiştirilmesi yönünde girişimlerde bulunduklarını kaydetti

Başhekim Güneş; Doktor Mehmet Karakum, insanlığa hizmet için şehit oldu!
04 Aralık 2020 - 13:24 - Güncelleme: 04 Aralık 2020 - 13:39


Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, coranavirüs nedeniyle hayatını kaybeden hastanenin doktorlarından merhum Mehmet Karakum’un ölümünden derin üzüntü duyduklarını belirterek,  ‘’ Doktor Kardeşimiz,Mehmet Karakum, yaklaşık olarak 10 yıldan bu yana hastanemizde hizmet veriyordu. Hem hastaları, hem de personelimiz tarafından çok sevilen bir kardeşimizdi. Böyle günlerde gerçekten bir şey söylemek çok zor, konuşmak, yazmak  ve ifade etmek çok zor ama duygusal olarak yaşıyoruz. Arkadaşımız, mesleğine, düşkün, hastasına düşkün, hastasının her şeyiyle, şikayetiyle ilgilenen sevilen bir isimdi. Bazen hasta bir çocuğu kucaklayıp tetkike ve yoğun bakıma kadar götüren bir arkadaşımızdı, hastalarıyla, hasta yakınlarıyla, arkadaşlarıyla çok ilgiliydi. O’nu kaybetmek gerçekten bizim için, çalışanlar için, tüm camia için de çok zor oldu. Aslında insanlık için de çok zor olması gerekir. ‘’ Şeklinde duygularını ifade etti.

AİLE İÇİ BULAŞLAR YÜZDE ELLİNİN ÜZERİNE ÇIKTI
Başhekim Prof. Dr. Mustafa Güneş, Mart ayında başlayan salgının, özellikle son dönemde pik noktasına kadar ulaştığını  Sağlık Bakanlığının verilerinin de bu durumu açıkça ortaya koyduğunu söyleyerek, sürekli takip halinde olduklarını ifade etti.
İstanbul’a yakın olması nedeniyle bölgemizin salgın konusunda yoğunluk yaşadığını da sözlerine ekleyen Güneş, ‘’ Hem İstanbul’un çıkış kapısı olması, hem de sanayinin bu bölgede yer alması bu vakaların artışında vesile oluyor, ama diğer taraftan da, insanlarımız bu konuda dikkat etmiyorlar, halen bu konuyu ciddiye almıyorlar, yapılan son çalışmalarda aile içi bulaşların yüzde ellilerin üzerine çıktığını görüyoruz, bu da virüsün artışına katkı sağlamaktadır. Sonuçta, bu da şunu gösteriyor ki, her  artan hasat hekim için, çalışan için bir risktir. Merhum Mehmet arkadaşımız da nasıl şehit oldu ? Ben Şehit diyorum, sonuçta, en zor bir dönemde vatani bir görevi yapıyordu , insan sağlığı için, insalık için kendini feda etmiş bir arkadaşımızdır.’’ Dedi.

HASTANENİN ADININ DR. MEHMET KARAKUM OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİ BİZLERİ MUTLU EDECEKTİR
Hastanenin adının, ‘’ Darıca Dr. Mehmet  Karakum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ‘’ olarak bakanlık değiştirilmesi yönünde İl Sağlık Müdürlüğü’ne gereken prosedürleri de yerine getirerek başvuru yaptıklarını kaydeden Güneş, ‘’ Bu konu bakanlık nezdinde verilecek bir karara bağlı, gerçekten bu değerli bir insanın bu bölgede isminin yaşatılması lazım, bu sadece bizim değil, hasta yakınlarının, hastaların ve çalışanların, kısacası herkesin bir isteği, bu bizim acılarımızı azaltır mı ? Azaltmaz, ama bir nebze olsun, hem bizim için, hem de, ailesi için, birazcık da olsa acılarımız hafifletir se bizim için büyük bir mutluluk olacaktır. Konuyu vekillerimize de ilettim, onlarda destek vereceklerini söylediler. Darıca Dr. Mehmet Karakum Eğitim ve Araştırma Hastanesi isminin verilmesi hususunda hiçbir engel yok, bu bölgede kamuda verdiğimiz ilk şehidimiz diyebilirim, çok hekimimizi kaybediyoruz, bu bölgede de, Türkiye’de de her gün çok hekimimizi, hastane çalışanının, sağlık personelini kaybediyoruz. Dolayısıyla isim konusunda gerekli hassasiyet gösterilecektir, bu bizi de çok mutlu edecektir.’’ dedi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum