Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başaran: "Hükümet raf ömrünü tamamlamıştır"

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Ömer Faruk Başaran, TV'de canlı yayınlanan bir programda ekonomik ve siyasi gündeminden, eğitim ve toplumsal barışa, liyakatten Gelecek Partisi ve iş dünyasına kadar birçok konuyu değerlendirdi. "Türkiye'de temelde 5 kritik sorun var" diyen Başaran, program boyunca bu sorunları tek tek ele aldı.

Başaran: "Hükümet raf ömrünü tamamlamıştır"
06 Mayıs 2021 - 13:52

Başaran'ın konuşmasında satır başları şöyle:

 “PARAYI PUL ETTILER”

TCMB Rezervleri ve '128 Milyar Dolar Nerede?' sorusunu "Altın ve dövizin Merkez Bankası'nda bir anlamı var ama Türk Lirasının hiç yok. Neden? Çünkü altın ve dövizin uluslararası piyasada geçerliliği var. Kasanızda altın ve döviz varsa, bir gücünüz vardır, bu gücü kaybetmişsiniz" diyerek yanıtlayan Başaran, rezervlerin çarçur edildiğini söyledi. Döviz rezervlerinin Türk Lirası'na çevrilerek çarçur edildiğinin altını çizen Başaran, "Para pul edilmiştir" dedi. Milyarlarca doların düşük fiyattan satılması ile bir kamu zararının ortaya çıktığını kaydeden Başaran, "Bunun boyutunu tam olarak ölçemiyoruz çünkü rakamlar verilmiyor" dedi. Başaran ayrıca Gelecek Partisi'nin ekonomi politikalarıyla ilgili de bilgi aktardı.

İKTIDAR, BATMAK ÜZERE OLAN İŞADAMI GIBI DAVRANIYOR

Türkiye'nin kronik sorununun ekonomi, ekonomi içerisinde de en büyük sorunun işsizlik olduğunu söyleyen Başaran, "Ekonominiz güçlü ise itibarınız olur" diyerek Türkiye ekonomisini batmak üzere olan bir işadamına benzetti. Başaran şunları şöyledi: "Batmak üzere olan bir işadamı ne yapar? Gider ilk önce arabasını değiştirir, daha iyisini alır. Durumu iyi desinler, üzerindeki stresi, baskıyı atsın, insanlar konuşsun. Ama delik büyük, öbür taafta belki yüz milyonlar gitmiş, siz 1-2 milyonla göz boyuyorsunuz. İktidarın bugün yaptığı da budur. 'Dünyaya biz yardım ediyoruz, dünyayı biz besliyoruz' diyor, insanlar da buna inanıyor. Herkesin maskesi, aşısı Türkiye'den gidiyor. Aldığımız aşıyı başkasına veriyoruz. bu da bir garabet. Bakınız dankaya gittiğinizde banka sizin arabanıza bakmaz, getir belgelerini geçen sene ödediğin vergilerine bakalım, işlemlerine bakalım der. Türkiye itibarı harcamayla, şatafatla gösteriyor. Londra'da veya New York'a kredi almaya gittiğinizde makam arabanıza bakmayacaklar. Angela Merkel, gittiği birçok ziyarete tarifeli uçakla gidiyordu ama Almanya yüzde '0' ile kredisini her yerden temin ediyordu."

DEMOKRASI, DIŞ POLITIKA, EĞİTİM VE TOPLUMSAL BARIŞ SORUNU

Türkiye'nin demokrasi, eğitim ve dış politika sorunu olduğunu söyleyen Başaran, "Türkiye'de toplumsal barışı zedelen bir kamplaşma sorunu, toplumsal barış sorunu da var" dedi. Her gün yaşanan gelişmelerin toplumsal barış sorununu daha da genişlettiğine dikkat çeken Başaran, 'Toplumsal barış nasıl sağlanacak? Gelecek Partisi'nin bu konudaki argümanı nedir? Pandemi sebebiyle alınan kısıtlama kararında bile kutuplaşma yaşanan toplumda nasıl ortak yaşam, ortak hedef, ortak hayaller oluşacak?' sorularına yanıt vererek diğer başlıklarla ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı.

HÜKÜMETIN RAF ÖMRÜ BITMIŞTIR

"Her şeyin bir son kullanma tarihi vardır. Aldığınız bir ürünün raf ömrü vardır. Bu hükümetin de raf ömrü bitmiştir. Kendileri de bunun farkındalar ve farkında oldukları için de telaş gitgide artıyor. 'Yarın hesap sorulur mu?' paniği içerisindeler" diyen Başaran, 'Yarın Gelecek Partisi iktidara geldiğinde geçmişe dönük bir hesap soracak mı?' sorusuna da şöyle yanıt verdi: Çok samimi bir şekilde söylüyorum ki yolsuzluk, usulsüzlük ve haksızlık varsa, bu konuda ben teminat verebilirim, Sayın Ahmet Davutoğlu üzerine gider. Ben öyle tanıdım. Çok yakın çalıştık kendisiyle. Yakinen tanıyorum, sürekli bir araya geliyoruz ve kesinlikle bu konuda affı olmayan bir insandır. Kimseyi kayıracak bir insan değildir. Kendi çocuğu bile olsa farklı bir gözle bakmaz. 'Sevk edin, hangi merci, mahkeme ise kararını versin' der. Elinde belgeler varsa da bunları saklamaz. Korkacak bir şeyi olmayan insan bunu yapar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum