Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ballıkayalar'a yeni SİT koruması!

Gebze Tavşanlı Mahallesi’nde bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, 485 Kodlu, 4101-017 Sıra ve 41.01.32 Dosya Numaralı (Kocaeli-Gebze Ballıkayalar Güneyi) ve Kocaeli 484 Kodlu, 4101-016 Sıra ve 41.01.32 Dosya Numaralı (Kocaeli-Gebze Ballıkayalar) Doğal Sit Alanı, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü’nün düzenlemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın oluru ile 09.03.2021 tarih ve E.471463 dosya no ile “Doğal Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescil edildi.

Ballıkayalar'a yeni SİT koruması!
07 Nisan 2021 - 13:37

27 Ekim 2017 tarihli ve 30223 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 2. Maddesinin (j) bendinde yer alan “Anıt ağaçlar hariç, tabiat varlıklarının ve doğal sit alanlarının tescil kararları Resmi Gazete’de yayımlanır ve Bakanlığın internet sayfasında bir ay süre ile duyurulur.” hükmü gereği alınan doğal sit alanı tescil kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

GEBZE BELEDİYESİ BALLIKAYALAR PLANININ  REVİZE EDECEK  

Bakanlığın aldığı karar sonrası, doğal sit alanı olarak tescil edilen Ballıkayalar Tabiat Parkı ve havzası için   Gebze Belediyesi’nin daha önce yaptığı planlama ve imar uygulamasında değişiklik olacağı bilertildi.  Gebze Belediyesi,  bakanlığın hazırladığı sit alanı ilanı sonrası bu alandaki güncel karara ve kanuna göre yeniden dizayn etmesi gerekecek. Geçtiğimiz günlerde, Gebze Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili  basın toplantısı yapan Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz, Ballıkayalar ile ilgili gazetemizin sorduğu soruya; “ Burada Bakanlık yeni bir planlama yaparak, Ballıkayalar’ın doğal SİT sınırlarını yeniden belirledi. Bu yeni planlama Resmi Gazete’de yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Şimdi Belediye olarak daha önceki planlar ile şu anki planları eşleştiriyoruz. Ortaya çıkacak olan ve revize edilecek olan yeni plan durumunu yakında ilan edeceğiz” dedi.  

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum