Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Arıtma tesisinden denize tonlarca lağım suyu boşaltılıyor

Darıca Bayramoğlu Mahallesi’ndeki Balyanoz Koyu’na, kapasite yetersizliği nedeniyle Gebze’de kurulu Arıtma Tesisinden her gün tonlarca lağım suyu boşaltılıyor.

Arıtma tesisinden denize tonlarca lağım suyu boşaltılıyor
10 Temmuz 2019 - 12:47

Gebze Cumhuriyet Mahallesi 2259 Sk. üzerinde kurulu olan İSU’ya ait özel bir firma tarafından işletilen 107 dönümlük Atıksu Arıtma Tesisi, kapasite yetersiziliği nedeniyle her gün sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa tonlarca kanalizasyon suyunu Darıca Balyanoz Koyu’na boşaltıyor.

 

670 Bin nüfusun evsel atıksularını toplayarak bertaraf etmeyi amaçlayan Gebze Atıksu Arıtma Tesisi, bölgedeki nüfusun artması nedeniyle artık bu ihtiyaca cevap veremez hale geldi.

Kapasitesi yetmediği için yüzlerce ton lağım suyunun sabah ve akşam saatlerinde tesisin yanıbaşındaki dereden Balyanoz Koyu’na boşaltılmasıyla birlikte Turizm kenti Darıca’da ağır kokunun yanı sıra denizde de aşırı kirlilik oluşuyor.

Vatandaşlar, yaklaşık olarak 4-5 aydan bu yana devam eden denizdeki bu kirlilik nedeniyle etrafı pis kokular sardığını belirterek, ‘’ Eskiden burada bol miktarda çeşitli balık türleri ile birlikte ördekler vardı, şimdi hepsi hızla yok olmaya başladılar. Denizdeki kirlilik nedeniyle kimse yüzmüyor, yüzenlerin ise olası bir hastalığa yakalanması söz konusu. Buraya lağım suları boşaltılıyor bu nedenle kimse denize girmesin ‘’ şeklinde konuştular.